NAŠ IZBOR DEŠAVANJA ZA VIKEND: 25 – 27. februar

NAŠ IZBOR DEŠAVANJA ZA VIKEND: 25 – 27. februar

Završetak radne nedelje donosi opuštanje i više vremena za odmor, šetnju, posetu pozorištu, bioskopu ili galeriji, izlazak ili koncert... Kao svoju antistres terapiju ovog vikenda odaberite nešto od događaja koji će se dešavati u Novom Sadu, napunite se pozitivnom energijom i relaksirajte od svega.

Postoje razne mogućnosti kako da provedete nastupajući vikend, a najviše ćete ih naći u našoj rubrici Navigator, u kojoj se objavljuju aktuelna dešavanja u Novom Sadu i okolini, za naredne dane.
Mi smo, pak, izdvojili nekoliko, koja nam se čine posebno zanimljivim.

Evo naših predloga...


SVIRKA BENDA LUTKE NA KONCU

U petak 25. februara u "Gerila baru", po prvi put dolaze Lutke na koncu, grupa iskusnih beogradskih muzičara koja ima za cilj da pesme legendarnih Kud Idijota i dalje žive.

Po ocenama kritike, ovaj bend zvuči toliko uverljivo, da ih neki nazivaju i reinkarnacijom samih Kud Idijota.Tokom prethodne dve godine bend je postao i neka vrsta zvaničnog KUD Idijoti tribute-a i nastupali su gotovo na svakoj promociji knjige legendarnog basiste Nenad Marjanović Fric - " Život sa Idijotima" u Srbiji. Do sada su već imali pedesetak nastupa širom regiona a medju najuspešnijima bili su oni u Puli, Zagrebu, Splitu, Novom Sadu, Nišu, Nikšiću, Šapcu...

Lutke na koncu su: Vladan Vasiljevic - Gitara i vokal, Vuk Pavlovic - Bas i prateci vokal i Dejan Milojevic - Bubanj i prateći vokal.

Svirka počinje u 22 časa, a karte staju 600 dinara.


DJ DEKI OTDG NA BRODU ZEPPELIN

U subotu i nedelju, od 12 do 16 sati, na brodu Zeppelin ljubitelje disko ritma očekuju nove OTDG žurke.


Nakon duge pauze, Dj Deki je ponovo za mix pultom, te će probrana OTDG muzika ispuniti ambijent broda Zeppelin. Dnevna varijanta ne podrazumeva đuskanje, već priliku da se uživa u predivnom ambijentu i pogledu na Dunav. Na repertoaru će biti muzika 70-tih i 80-tih, ali i novija muzika koja prolazi OTDG filtere kvaliteta.


STRUČNO VOĐENJE KROZ IZLOŽBU DANILA VUKSANOVIĆA

U subotu, 26. februara, u dva termina, od 13 i od 17 časova, u Galeriji Matice srpske biće priređeno stručno vođenje kroz izložbu "Migracije u umetnosti, umetnost migracija", od strane jednog od autora, Danila Vuksanovića.


Izložba istražuje fenomen društvenih migracija preispitujući istorijski i savremeni kontekst, kao i razloge i efekte migracija na društva i pojedince. Ideja izložbe je da, u vremenu aktuelne svetske migracione krize, pokuša da posmatra, ispituje i razume ovaj fenomen koji pogađa svako stanovništvo i pokreće mnoga etička i kulturološka pitanja. Radeći na različitim nivoima – vremenskom, prostornom, etičkom i mnogim drugim, izložba vam pruža mogućnost da kroz jezik umetnosti preispitate svoje stavove i stavove društva, pa čak civilizacijske izazove u XXI veku.

Za više informacija možete se obratiti Jeleni Ognjanović na telefon 021 4899 018 ili 069 1103 051


PREMIJERA PREDSTAVE "DECA PAKLENE POMORANDŽE"

U nedelju, 27. februara od 19.30, u Pozorištu mladih biće premijerno izvedena predstava "Deca Paklene pomorandže" u režiji Kokana Mladenovića, inspirisana delom "Paklena pomorandža" Entonija Bardžisa.


"Deca Paklene pomorandže" istražuju izvore, razloge i povode nasilja među školskom decom danas. Činjenica da su nam deca sve agresivnija i surovija jedni prema drugima, da na neshvatljivo maštovite načine ponižavaju jedni druge, te da se beskrupulozno targetiraju, kako u stvarnom, tako i u virtuelnom svetu, mora postati top tema za iznalaženje rešenja koje bi pomoglo da društvenu klimu promenimo u korist svojih potomaka.

Jer, svi smo krivi: porodica, poljuljani sistem vrednosti, sistem obrazovanja, društveno-politička klima u zemlji, mediji koji sve to promovišu - normalizujući nasilje, ali vreme je da nešto preduzmemo. Jer, dosta smo pričali...

U predstavi igraju: Kristina Savkov, Nikolina Vujević, Anica Petrović, Danilo Milovanović, Aleksa Ilić, Darko Radojević, Miloš Macura, Aleksandar Milković, Nenad J. Popović i Stefan Ostojić.


50. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL FEST

U nedelju počinje i FEST u Areni Cineplex, koji će trajati sve do 7. marta. Novosađani će i ove godine imati priliku da uživaju u glavnom programu koji obiluje najboljim filmskim ostvarenjima iz prethodne godine i filmovima koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima. Tradicionalno, određeni filmovi mogu se pogledati samo na FEST-u i neće biti prikazivani kasnije u bioskopima.


Na otvaranju 50. FEST-a 27. februara biće prikazan film "Strahinja Banović”, reditelja Stefana Arsenijevića.

Ulaznice za FEST po ceni od 500 dinara u prodaji su na blagajnama bioskopa "Arena Cineplex".

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan