NAŠ IZBOR: Gde se u Novom Sadu jede najbolja pica

NAŠ IZBOR: Gde se u Novom Sadu jede najbolja pica

Ponuda pica u Novom Sadu je i više nego bogata. Skoro da nema dela grada, a da nema ponude pice, tako da ukoliko ste ljubitelji ovog specijaliteta od testa, možete u potpunosti da se prepustite užitku.

Istovremeno konkurencija je učinila svoje, pa su u ponudi slane, one sa dagnjama, hobotnicom, iz tri dela… ali i slatke pice, kao i one čiji su obodi od testa punjeni sirom. Istovremeno skoro svi restorani i picerije imaju meni na internetu, tako da pre nego što posetite mesta, možete i da se podrobnije upoznate sa tim koliko će vas sve to i koštati. 

Mnogi je prave u kućnoj varijanti, a gde se može naručiti i pojesti kvalitetna i autentična pica u Novom Sadu, istražilI smo za vas.

ALLA Lanterna u Dunavskoj ulici

Restoran u ponudi ima pice iz peći na drva. Blizina centra grada kao i Dunavskog parka, ide u prilog ovom restoranu. Raspon cena je od 611 koliko je potrebno za dečju do 1.150 dinara koliko košta pica sa dagnjama i hobotnicom. U ponudi su i drugi specijaliteti, a posebno treba obratiti pažnju na dezerte i neobičan kolač "saksija". Ovde je i ponuda vina bogata, što može da kompletira ponudu hedonista.

Napoli centrale

Ovo je mala picerija koja se nalazi u pasažu u Dunavskoj ulici, a otvorio ju je Italijan Paolo Markuči koji je i pica majstor. Pice su ovde sasvim drugačije od svih ostalih u gradu. U ponudi su male pice (parče) koje koštaju od 170 do 300 dinara i velike pice od 32cm koje koštaju od 500 do 850 dinara. Uz sve pice u ponudi je opciono rukola. Tajna Paolovih pica je u testu koje je veoma lagano i ukusno i to što se koriste samo sveže, sezonske namirnice. Ko jednom proba ovde picu, uvek se vraća.

Palazzo Bianco

Ovo je restoran sa autentičnom kuhinjom sa juga Italije a nalazi se u Cara Dušana od 19 do 21 (dva objekta). U ponudi je zaista veliki izbor pica za koje je specifično da  se peku na krupnoj morskoj soli koja se posipa po debelom šamotu, kratko, na višoj temperaturi nego igde. U bašti ovog restorana uzgaja se oko 50 vrsta začinskog, aromatičnog i lekovitog bilja koje se koristi u pripremi jela. I posebno su ponosni na pripremu testa za koje se koristi miks od 6 vrsta brašna sa ovih prostora.  Cene pica, u zavisnosti od veličine i ukusa, se kreću do 450 do 1.189 dinara.

Trattoria Vapene, Fruškogorska 4

U ovom restoranu ljubitelji pice hvale hranu ali i sam ambijent koji je poprilično neobičan. U restoranu italijanske kuhinje ima dosta detalja, tako da uvek možete uočiti nešto novo. Ambijent odudara od drugih lokala i podseća na italijanski gradić. Gosti najčešće traže "Capricosu", kao i picu sa feferonama. Topla preporuka je pica "Gourme", na koju idu različite namirnice. Cena su poprilično povoljne i kreću se od 170 za malu do 550 za veliku picu. Rade i dostavu, a cena je 190 dinara u Novom Sadu.

Savoca, Buvelar oslobođenja 41

Ovaj restoran kako kažu je jedini na području Vojvodine i Novog Sada gde možete uživati u autentičnim italijanskim specijalitetima napravljenim po tradicionalnim receptima, isključivo od namirnica sa zaštićenim poreklom i sa zaštićenih geografskih područja Italije. Ovde možete uživati i u italijanskim kanconama. U ponudi su klasične i specijalne pice. Raspon cena je od 380 do 1.590 dinara. Najjefitnija je mala "Margarita", a najskuplja je porodiča "Salmon pica", (pelat, kačkavalj, dimljeni losos, masline, rukola, origano). Tu su i "Premium pice" iz tri dela, čiji su rubovi punjeni sirom i koštaju 1.500 dinara po komadu.

Stevča Soul Food , Maksima Gorkog 17a, Grčkoškolska 7

Restoran nudi i brzu hranu, kao i palačinke, ali tu su i ukusne pice po ceni od 240 za malu do 900 za veliku. Gosti navode da je hrana odlična i da je za svačiji džep, s obzirom da su cene nešto niže nego u restoranima  drugačijeg tipa.

Picerija Adrijana, Zmaj Jovina 1

Picerija "Adrijana" koju godinama posećuju i stari i mladi nalazi se u strogom centru Novog Sada. Picerija je osnovana 1985. godine i poseduje baštu iz koje se pruža pogled na ceo centar grada i Zmaj Jovinu ulicu. Ovde je testo za picu nešto deblje od onih izvornih italijanskih, pa je Novosađani zovu i "domaćinska" pica.  Parče košta 130, a cena pica se kreće od 480 koliko je potrebno za malu do 1.180 koliko je velika najskuplja.

Picerija Ćao, Braće Jovandić 1, Svetozar Miletić 2

Jedna od najpopularnijih picerija među mladima i onima koji "jedu s nogu", je svakako picerija "Ćao". Nudi pregršt različitih vrsta pica, a i mogućnost da birate tanko ili debelo testo. Ovde su u ponudi i slatke pice, nutela i nutela sa ananasom i bananom po ceni od 450 dinara. Pice koštaju od 600 koliko je potrebno za malu, do 1.250 koliko koštaju porodične.

Panter, restoran, kafe picerija, Bulevar kralja Petra I 29 

U okviru enterijera ima nekoliko celina. U donjem delu se nalaze kafe i restoran, a na spratu je drugi deo kafe prostora, podeljen na dve celine. Pice koštaju od 400 do 1.270 dinara. Ovde su u ponudi i razni dezerti, poput slaktih palačinaka, kolača…

Giardino, na krovu

Ovde možete uživati u prelepom pogledu na grad, ali i ukusnim picama. U ponudi su one male od 495 do velikih porodičnih za koje je potrebno izdvojiti 1.764. Tu su pice sa nekoliko vrsta sireva, rukolom, piletinom, kulenom…Bašta lokala je izuzetno zanimljiva i pravi je ambijent za opuštanje i uživanje.

Autor: Slađana Aničić

Oceni vest:
35
23

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dachony

    pre 2101 dan i 8 sati

    Probajte Bosi Pizzu u Janka Veselinovica da vidite kako je sve ovo sto ste naveli smesno...

    Oceni komentar:
    8
    17
  • Stefan

    pre 2100 dana i 21 sat

    Pomehnuli ste Stevču kome je pica sporedno jelo, a ni reč o Pica Cili preko puta, čoveku koji radi već dvadeset godinama s picama i ima najbolje ljute začine u gradu?

    Oceni komentar:
    2
    43
  • kemp

    pre 2099 dana i 21 sat

    meni najbolja pizza roma. veliki izbor imaju

    Oceni komentar:
    13
    1
  • Deyo

    pre 1826 dana i 9 sati

    Novi Sad i pica?? Razmisljam kako to da pozvezem? Proslo 5 minuta. Ne moze se povezati.

    Oceni komentar:
    20
    11
  • Skromno misljenje

    pre 1598 dana i 16 sati

    Libero Picerija. Cankareva. Najbolji odnos cene i kvaliteta (ne samo pica vec i usluge)

    Oceni komentar:
    8
    4
  • деки

    pre 1596 dana i 14 sati

    Мени је најбоља пица код Борселина...тако сам ишао као мали...па још увек идем

    Oceni komentar:
    2
    27
  • Vinko

    pre 1574 dana i 7 sati

    Tri lista najbolja pica u Novom Sadu :D

    Oceni komentar:
    4
    6
  • Mr.No

    pre 1522 dana i 21 sat

    Dobro da niste stavili piceriju Caribic,pica parče za zatvor... fuuj

    Oceni komentar:
    2
    29
  • Deyo

    pre 1510 dana i 16 sati

    Je li skontao neko do sad, da je van J ITA skoro pa nemoguce naci picu da valja? Pa pogledajte samo slike ove u clanku, nijedna ni ne lici na picu.

    Oceni komentar:
    8
    5
  • Ivan

    pre 1490 dana i 9 sati

    Izlupetali ste za nagradu. Nidje veze.

    Oceni komentar:
    0
    14
  • Marko

    pre 1490 dana i 8 sati

    La Forza i Borsalino.

    Oceni komentar:
    2
    16
  • Moca

    pre 1489 dana i 19 sati

    Klasičan marketinški članak, nije sporno da ste pomenuli par dobrih picerija. Generalna lista i utisak je da ovo nema veze sa realnom slikom picerija u NS-u.

    Oceni komentar:
    0
    12
  • deki83

    pre 1489 dana i 15 sati

    Novi Sad ima najgore pice na svetu, ne postoji ama bas ni jedno mesto gde je pica da kazes "aj moze da prodje"

    Oceni komentar:
    11
    7
  • Z

    pre 1489 dana i 13 sati

    Pizza Cila pa deset mesta razmaka pa svi ostali

    Oceni komentar:
    2
    4
  • Nikola

    pre 1489 dana i 12 sati

    Najbolja pizza u gradu je Pizzalab, pa Napoli centrale kod Paola pa sve ostalo... daleko ispod kvaliteta. Ako se Uopste mogu i nazvati pizzom.

    Oceni komentar:
    5
    8
  • Ponja

    pre 1488 dana i 11 sati

    Nema pice do Mile pice kao sto je bila iza socijalnog cak isti covek je Pravio Joska u Tocku I NIJE bila ista.Pokusava Pizza lab I Central Napolitana sa skupim sastojcima Savoca Macak Cila Borsalino Libero sve isti ukus Tamo vamo.

    Oceni komentar:
    1
    4
  • Miloš

    pre 1487 dana i 8 sati

    Nekada mi je najbolja pica bila u Palaco Bjanko, a sada je definitivno u Todoro piceriji kod Detelinarske pijace.

    Oceni komentar:
    2
    2
  • Kika

    pre 1484 dana i 18 sati

    "Kuća mala", Dunavska 17, pasaž... ooodlične

    Oceni komentar:
    0
    8