NAŠ IZBOR: Top 10 Instagram profila sa fotografijama Novog Sada

NAŠ IZBOR: Top 10 Instagram profila sa fotografijama Novog Sada

Ako provodite puno vremena na Instagramu, velika je verovatnoća da ste zaljubljenik u fotografiju. Ova društvena mreža omogućava nam da budemo u toku sa dešavanjima u životima dragih osoba, da ispratimo trendove među takozvanim influenserima kao i da odmaramo oči na prelepim fotografijama kojih ima u izobilju.

Novi Sad postaje sve popularnija destinacija za fotografisanje, pa je tako i Instagram prepun zamrznutih trenutaka, “škljocnutih“ upravo ovde. Za vas smo izdvojili 10 profila na kojima naš grad blista u najlepšem svetlu.

Na profilima @novosadski@novisadlove možete da pratite najlepše fotografije Novog Sada. One svakodnevno pristižu od naših sugrađana ali i turista, a baze njihovi fanova dostižu oko 30.000. Ako ste i vi vešti u beleženju novosadskih momenata, dovoljno je da tagujete ove profile kada objavljujete fotografiju. Možda će baš vaša biti izabrana.

 

Vaše fotografije takođe mogu da budu objavljene ali i nagrađene na profilu @ig_novisad. Profil obiluje bajkovitim prikazima novosadskih ulica i trgova, najčešće zabeleženih u centru grada ili na Petrovaradinu. Ovde ćete pronaći “pijani“ sat kako se ponosno šepuri iznad grada ali i crkvu imena Marijinog kako “pozira“ u svim godišnjim dobima.

 


Profil sa istom tematikom je i @novisad_novisad. Na njemu se pristigle fotografije objavljuju svakih par dana a među njima ima i nešto neobičnijih, snimljenih iz vazduha, noću, sa specijalnim efektima. Eto dobrih razloga da ga zapratite.


Odrastanje u Novom Sadu i ljubav prema osmoj umetnosti Aleksandra Milutinovića su motivisale da kroz projekat “Novi Sad kroz objektiv 365 dana“ prezentuje svoj grad iz svih uglova. Nekoliko godina nakon uspešno završenog projekta, on i dalje na jedinstven način beleži i prikazuje najlepše iz našeg okruženja.


Darka Dozeta nije potrebno posebno predstavljati. Novosadski fotoreporter svetskog glasa, svojim objektivom preko dve decenije briljantno beleži i čuva važne trenutke. Na njegovom profilu nećete viđati samo fotografije Novog Sada ali ćete garantovano uživati u svim objavama.


Fotograf kojeg svakog dana možete sresti na biciklu sa fotoaparatom u ruci, u svojoj arhivi čuva Novi Sad kakav do sad još niste videli. Jan Valo zaviruje u skrivene kutke i pronalazi ono što promiče prosečnom oku. Rezultat su crno bele ulične fotografije, nesvakidašnji portreti Novosađana, igre svetlosti i kontrasta u arhitekturi.


Pogled na Novi Sad iz ptičije perspektive oduzeće vam dah. Tome svedoče fotografije i snimci Filipa Petronijevića, koje rado deli na svom profilu. Jednim klikom proverite kakve geometrijske oblike obrazuju novosadski kvartovi, te kako izgledaju stadion Vojvodine, mostovi na Dunavu i rečni čamci iz sasvim novog ugla.


Vladimir Rogić
 je majstor da zabeleži grad okupan u najtoplijim bojama. Svi fanovi zalaska sunca, odmoriće dušu posetom ovom profilu. Na njemu ćete s vremena na vreme pogledati i druge gradove, lepe portrete i modne fotografije.


Nemojte zaobići ni profil @zanimljivostinovogsada koji slavi istoriju i tradiciju ovog grada. Uz pomoć njega saznaćete kuda su tutnjali tramvaji, kada je Štrand postao kupalište, kako je izgledalo jezero koje se nalazilo na mestu današnjeg Dunavskog parka i mnoge druge zanimljivosti.

Autor teksta: S.S.

Oceni vest:
15
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan