NAŠ IZBOR: TOP 5 cvećara u Novom Sadu

NAŠ IZBOR: TOP 5 cvećara u Novom Sadu

Neobični oblici, raskošne boje i prijatni mirisi, razlozi su zbog kojih cveće suvereno drži primat u poklonima za nežniji pol. U odnosu na to prema kome želite da iskažete naklonost i poštovanje, trebalo bi da odaberete odgovarajuću biljku, kao i njenu boju. Simbolika koju cveće nosi razlikuje se u zavisnosti od podneblja, ali ona univerzalna pravila, kojih se treba pridržavati pri odabiru, svima su već dobro poznata.

Za predstojeći praznik, kojim obeležavamo dan u kojem su se žene izborile za svoja prava, većina će pohrliti u cvećare i potražiti prikladan aranžman za svoju partnerku, majku, sestru, koleginicu ili neku drugu dragu osobu. Osmog marta cvećare su bogato opremljene, pa tako možete da pazarite sve što poželite – od jednog cveta do pompeznih buketa i korpi koje prelaze cifru od 10.000 dinara.

Ali gde se zaputiti? Mi vam predlažemo listu novosadskih cvećara u kojima možete da kupite kvalitetno cveće oblikovano u mala umetnička dela.

FLAMINGO


Cvećare "Flamingo"
tradiciju aranžiranja i prodaje cveća neguju već punih 35 godina. Hiljade zadovoljnih kupaca, kreativnost i neprestano uvođenje inovacija, uzroci su zbog kojih su ove cvećare među najpopularnijim u gradu. Nalaze se na dve adrese: na Bulevaru Kralja Petra I broj 46 i u Hadži Ruvimovoj 33, gde se pored cvećare nalazi i automat koji nudi opciju kupovine buketa 24 časa dnevno. Ono što je karakteristično za "Flamingo" jesu luksuzni buketi i raskošno ispunjeni aranžmani u elegantnim boksovima, pa tako možete odabrati  ekskluzivne kutije sa ružama i orhidejama uz dodatke "Ferrero Rocher" kuglica, plišanih medvedića ili penušavog vina, za cenu u rasponu od 3.000 dinara do 9.500 dinara.


Oni koji ne žele da odvoje preveliku svotu novca, mogu da izaberu manje bukete. Primera radi, tri aranžirane ruže platićete 1.200 dinara dok npr. jedan štap orhideje sa deset cvetova košta 2.000. Ako kupujete na komad, znajte da će vas ruže koštati između 200 i 500 dinara, u zavisnosti od boje i veličine, dok su lale 200 dinara a gerberi 150. Oni koji biraju nešto posebnije vrste, mogu da se odluče za neobični amarilis od 600 dinara po komadu ili za lepoticu sa Havaja – helikoniju, čija cena iznosi 1.000 dinara.

SAMANTA


U ulici Kralja Petra nalazi se još jedan od naših favorita – cvećara "Samanta". U pitanju je porodična firma kojoj već dugi niz godina posao cveta. Prepoznatljiva je po elegantim aranžmanima od kojih zastaje dah. Ovde ćete po početnoj ceni od 2.000 dinara pronaći široku lepezu bokseva u kojima se kombinuju lale, ruže, kale, orhideje, strelicije, eukaliptusi i mnoge druge biljke. Istu količinu novca je potrebno da izdvojite i za npr. sedam ruža ili kombinaciju dve kale, dve orhideje i tri ruže, pažljivo aranžirane u bukete sa natron pakovanjem.


Ako, pak, odaberete aranžmane sa tri ruže ili tri kale, platićete ih 1.200, odnosno 1.500 dinara. Raskošne strelicije, poznatije kao rajske ptice, koštaće vas 600 dinara, lale između 120 i 150 dinara, dok dve grane orhideje staju 2.300 dinara. Oni koji preferiraju saksijsko bilje, ovde će pronaći kaktuse sa kvarcnim peskom u staklu po ceni od 800 dinara, kao i razne mikseve u kojima se kombinuje tri do pet sukulenata, po ceni od 2.500 do 3.000 dinara. Pored svega navedenog, za 3.500 dinara možete da odaberete i poklon boks sa čuvarkućom, flašom desertnog vina i "Ferrero" čokoladicama.

BAŠTA


Širi izbor saksijskog cveća pronaći ćete u ulici Ilije Birčanina, gde se na broju 50 nalazi "Bašta". Ova svojevrsna oaza zelenila nudi sve: od minijaturnih kaktusa po ceni od 150 dinara, ciklama za 370 dinara pa sve do metarskih dracena, juka ili fikusa koje koštaju po nekoliko hiljada. Uvek popularne orhideje na ovom mestu su znatno povoljnije, pa će vas tako one sa jednim štampom koštati svega 1.100 dinara, dok su one sa dva 1.350 dinara. Pored sobnih biljaka, pronaći ćete i rezano, veštačko i suvo cveće, saksije, keramiku, korpe, obloge, program za negu i održavanje biljaka, kao i razne dekorativne predmete i dodatke.


Kada je u pitanju prirodno rezano cveće, "Bašta" nudi aranžirane ruže za 500 dinara, dok ćete tri ruže ili manje korpice platiti između 700 i 900 dinara. Tri aranžirane orhideje staju 1.300 dinara, dok veći, nesvakidašnji aranžmani sa rajskom pticom, orhidejama ili amarlisom, u proseku, mogu da se kupe po ceni od 2.500 dinara. Jedna ruža košta 200 dinara, a možete da odaberete i one dehidrirane, sa rokom trajanja od dve godine. U zavisnosti od boje, količine i aranžmana, one staju između 330 i 3.500 dinara.

NEVEN

Cvećara "Neven" već trideset godina neguje prepoznatljiv stil, koji karakterišu nežne boje i gracioznost. Ovde ćete pronaći aranžmane za sve prilike, u korpama drugačijih oblika od onih na koje ste navikli, ruže u izduženim kutijama i onim u obliku srca, cveće u koferčićima, kavezima, sa plišanim igračkama, bombonjerama, parfemima, knjigama ili bilo čim što vam padne na pamet.


Kada je reč o cenama – buketi se kreću od 700 dinara na više, početne cene manjih i srednjih korpica  su 1.500, boksovi sa ružama, orhidejama, margaretama i frizijama koštaće vas najmanje 1.800 a dopadljive tašnica korpe platićete 2.200 dinara. U ponudi imaju i nekoliko sobnih biljaka, različitih veličina. Primera radi, zamiju ćete platiti između 1.000 i 2.000 dinara, spatifilum minimalno 1.000 dinara, dracene se kreću već od 700 a orhideje se u proseku 2.200 dinara.

TEA Ž

Za kraj smo ostavili jednu od najdražih cvećarki naših sugrađana, vlasnicu cvećare "Tea Ž". Dovoljno je da se izjasnite kakav aranžman želite i koju sumu novca možete da izdvojite, sve ostalo prepustite njenoj mašti i kreativnim rukama. Miksevi ruža, ljiljana, orhideja, margareta i karanfila, sa čokoladicama, natpisima, igračkama i drugim ukrasima, savršeno će upotpuniti poklone za romantične večere, venčanja, rođendane i rođenja. 

 


Ovde su najpovoljniji karanfili i gerberi koji koštaju svega 150 dinara po komadu, zatim slede ruže čija je cena 200 i 300 dinara, margerete su 250 a ljiljani 400 ili 600, u zavisnosti od vrste. Aranžmane u korpicama možete da pazarite već za 500 dinara, buketi se kreću od 1.000 na više a grana orhideje sa devet cvetova iznosi 2.000. U ponudi je i cveće u saksijama i to ljubičice, kalanhoe, spatifilumi, zamije kao i sukulenti, odnosno mini biljke u raznim kombinacijama.

Autor teksta: S.S.

Oceni vest:
6
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Komsija

  pre 318 dana i 6 sati

  Cvecara Tea Ž prvo mesto bez razmisljanja

  Oceni komentar:
  2
  9
 • Tea

  pre 311 dan i 17 sati

  A Simplicity u Danila Kisa 40. Najbolja cvecara u gradu. I Milica koja pravi vanvremenske bukete i aranzmane. Uzivanje za oci i dusu.

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Olgica Isakov

  pre 92 dana i 5 sati

  Koje su cene afričkih ljibičica?

  Oceni komentar:
  0
  0