NAŠ IZBOR: Top 5 najboljih mesta za vežbanje u Novom Sadu

NAŠ IZBOR: Top 5 najboljih mesta za vežbanje u Novom Sadu

Početak godine je pravo vreme za donošenje novih odluka u životu. Tako je januar, nakon obimnije trpeze i malo većeg opuštanja, idealan za početak sportskih aktivnosti. Teretane u različitim delovima grada, usled jake konkurencije, bore se za svakog klijenta, kako uvođenjem novih sprava tako i programa za vežbanje.

U poslednjih nekoliko godina, u našem gradu je otvoreno na desetine novih klubova i sala za vežbanje, koje imaju u ponudi kako grupne, tako i sve popularnije personalne treninge. Izdvojili smo mesta koja su dostupna Novosađanima, kako zbog lokacije tako i zbog programa koje nude.

Jedina teretana koja radi 24 sata

Novi Sad je nedavno dobio prvu teretanu koja je otvorena 24 sata. Reč je o teretani "BestFit" na 15. spratu objekta preko puta TC "Merkator", na Bulevaru Oslobođenja 127.

Kako kažu u ovoj teretani, mnogi građani zbog dnevnih obaveza ne stižu da vežbaju u toku dana, a žele da rade na sebi i održavaju ili unapređuju kondiciju, te sada imaju mogućnost da vežbaju u bilo koje doba dana ili noći. Klijenti ove teretane su oni koji rade za inostrano tržište i to uglavnom noću, ili se bave određenim poslovima koji zahtevaju da su aktivni i tokom kasnih sati. Među vežbačima ima i mladih kojima je interesantno da dolaze posle ponoći na trening.Teretana se prostire na 320 metara kvadratnih, a uskoro kako kažu planiraju i proširenje.

Besplatno je i parkiranje u okruženju teretane, a na trening možete doći biciklom i sigurno ga ostaviti na obližnjim parkiralištima za dvotočkaše. Do teretane vežbače vode dva lifta.

 

15 različitih grupnih treninga u užem centru i na Limanu

"World Class Fitnes centar" u Novom Sadu nalazi se u dobro poznatom tržnom centru Bazar , na trećem spratu . Teretana se prostire na 300 kvadratnih metara, sa 21 kardio mašinom. Sale za grupne treninge i sajkling imaju 220 kvadratnih metara gde se održava 15 vrsta grupnih treninga tokom čitavog dana. U sklopu kluba nalaze se dve saune. Pored toga,klub u okviru 300 kvadratnih metara poseduje i terasu na kojoj se održavaju različite aktivnosti, naročito u proleće i leti.Druga teretana "World Class Park City" nalazi se na Limanu 3 u prizemlju istoimenog poslovno-stambenog prostora. Teretana je opremljena sa 22 kardio mašine. Sala za grupne treninge ima 200 kvadratnih metara gde se održava 12 vrsta grupnih treninga tokom čitavog dana, sa ukupno 50 časova nedeljno. U sklopu kluba, na prvom spratu, nalazi se SPA deo koji sadrži đakuzi, saunu i tuševe. Teretana nudi personalne treninge i one u malim grupama za dve do četiri osobe.

Fitnes klub "Total Gym" na čak 700 metara kvadratnih

Fines Klub "Total Gym" nalazi se na Spensu. Tu kako objašnjavaju u teretani nastoje da pomognu svakoj osobi u klubu, kako fizički tako i psihički, da ih motivišu za rad, posavetuju i usmere na pravilno izvođenje vežbi kako bi poboljšali svoju formu i umanjili rizik od povreda.


Njihov tim se sastoji od 15 trenera i nutricioniste, stručno edukovanih na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja kao i na Medicinskom fakultetu. Usmereni su na rad sa sportistima i rekreativcima, kako individualno tako i u malim grupama od tri do pet vežbača. Treneri se stalno usavršavaju i edukuju, prate najnovije standarde za rad od strane "American College of Sports Medicine" i "NSCA". Tim teretane je usmeren na rad osobama koje su obolele od dijabetesa, koje imaju hipertenziju, zatim osobama treće životne dobi, kao i onima koji imaju deformitet kičmenog stuba i onima kojima je potrebna rehabilitacija.Teretana se prostire na 700 metara kvadratnih. Sadrži info-pult, teretanu od 400 m2, salu za vežbanje od 180 m2 , a opremljena je sa najnovijim modelima "Matrix" sprava i jedna je od retkih u Novom Sadu koja ima pristup osobama sa invaliditetom.

 

"Flex" na Spensu sa 30 fitnes i 16 kardio trenažera

Fitnes centar "Flex" je počeo sa radom 1997. godine i jedini je fitnes centar na teritoriji Novog Sada koji toliko dugo radi. Nalazi se na Spensu, ima sopstveni ulaz (Istok) i prostire se na oko 1.000m2. Raspolaže teretanom od 350 m2, opremljenom sa preko 30 fitness trenažera koji pokrivaju sve grupe mišića i 16 kardio trenažera među kojima je šest traka za trčanje. Vežbačima su na raspolaganju i Tim treninzi, Les Mills grupni programi i Zumba.Kako ističu u teretani, po uzoru na svetske fitnes centre "Flex" je obezbedio vežbačima dve sale za grupne treninge, RPM salu, svlačionice opremljene tuš kabinama, fenovima, saunu, prostoriju za masažu, protein bar i mogućnost korišćenja peškira. Ceo prostor je klimatizovan i pokriven internetom.

Radno vreme radnim danima je od 6 do 23, a vikendom od 8 do 22 sata.


Naš izbor 5 najboljih lokacija za trčanje u Novom Sadu pogledajte OVDE.
 

Dve teretane od kojih je jedna na dva nivoa

Teretane "X sport gym" i "X sport gym +" takođe nude odlične uslove za vežbanje, kako za rekreativce tako za vrhunske sportiste. Prva teretana nalazi se u Ćirpanovoj 8, na prostoru od oko 300 kvadratnih metara. Druga teretana se nalazi u Danila Kiša 7 i prostire se na dva nivoa sa ukupnom kvadraturom od 450 kvadratnih metara od kojih je preko 400 kvadratnih metara čisto vežbački deo, a ostatak iskorišćen za recepciju, prijemni deo, saunu i prodaju suplemenata. U gornjem delu teretane nalazi se oko 15 kardio trenažera. U okviru fitnes centra postoji i prodavnica sportskih preparata i dodataka ishrani, kao i protein bar gde je moguće popiti neki suplement za podizanje inteziteta treninga ili ubrzati i pojačati sagorevanje masnih naslaga i isto tako nahraniti mišiće nakon intezivnog treninga. Naš izbor 5 najboljih mesta za vežbanje na otvorenom pogledajte OVDE.


Tekst: Slađana Aničić
Foto: Promo fotografije teretane "Total gym", Ilustracije/Pixabay.com, Freeimages.com

Oceni vest:
7
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Losmi

  pre 2325 dana i 22 sata

  Spisak teretana su one koje se nalaze u radijusu 1km vazdusnom linijom. Ima dobrih teretana i pored ovih kao i u delovima grada koji nisu centar ili Limani...

  Oceni komentar:
  2
  10
 • Viktor

  pre 2324 dana i 1 sat

  Propustili ste najopremljeniju i najprofesionalniju teretanu, odnosno fitness centar na Bulavaru, Elevate.
  Ne znam kako neko može da piše ovakav tekst, a da ono što je najkvalitetnije u našem gradu ne pomene...

  Oceni komentar:
  7
  5