NAŠ IZBOR: Top lokacije za selfi u Novom Sadu

NAŠ IZBOR: Top lokacije za selfi u Novom Sadu

Pored suvenira, turisti s putovanja donose i fotografije u većini slučajeva zabeležene mobilnim telefonom. Kada je reč o Novom Sadu, omiljena mesta za fotografisanje su uži centar i Petrovaradinska tvrđava.

Selfi manija toliko je popularna da je i internet gigant "Gugl" objavio "Mapu slikanja" odnosno servis na kome možete videti koje lokacije u svetu koriste kao omiljena za fotografisanje. 

Gde možete "ubeležiti selfi", da li u samom centru grada, ili nešto dalje od toga, okruženi nesvakidašnjim, originalnim ambijentom, istraživali smo za vas. 

 

Trg slobode

Centar grada sa svim kulturno-istorijskim spomenicima, svakako je omiljen za fotografisanje. Tome idu u prilog turisti koji posećuju grad, pa ih često možemo videti sa sefi štapovima, mada ni Novosađani ne zaostaju za njima, pogotovo oni nešto mlađi. Gde god se okrenete, pozadina je i više nego interesantna, kako u smeru Crkve imena Marijinog, Gradske kuće, ili u pravcu Ulice Modene, tako i ka  Dunavskoj.  

 

 

Katolička porta

Naš izbor za dobar selfi je i prostor odakle je Crkva imena Marijinog jednako živopisna kao da je fotografišete s Trga slobode. Istovremeno, tu je i fontana, kao i mnogobrojni lokali sa zanimljivim baštama koji mogu pripomoći… Iako se čini da je prostor mali, “dobro oko” može da pronađe pravi ugao za odličan “kreativan suvenir”.

 

 

Ugao Zmaj Jovine i Dunavske ulice

Još uvek smo u centru grada, ali ovaj put ispred čika Jove i Vladičanskog dvora. Susret dve ulice, jedinstven je ambijent za odličan selfi. Nekako se i namestilo da deca vole da budu u blizini čika Jove, pa ih roditelji tu i fotografišu. Neretko, tu su i turisti koji uz vodiče saznaju nešto više o gradu, a potom osvane i po koji selfi.

 

 

Dunavski park

Mesto dobro za odmor, skrivanje od gradske gužve, ali i za fotografisanje. Ovde dolaze i mladenci, zarad dobrog porodičnog albuma. Mesta u parku za fotkanje ima dosta, kako na izlazu u smeru ka Ribljoj pijaci, tako  i u saletli ili pokraj novih nam komšija divljih pačića.

 

 

Novosadski kej

Priobalje Dunava zanimljivo je kako za šetnju tako i za slikanje. Duž Keja vidljiva je Tvrđava preko puta, kao i Varadinski, Drumsko-železnički i Most slobode. Tu u većini slučajeva turisti koji silaze s broda, koriste taj prostor upravo za beleženje uspomena. Zapravo gde god da stanete, nećete pogrešiti, jer sve što vas okružuje, je pečat Novog Sada. 

 

 

Štrand

Novosadsko kupalište, omiljeno je okupljalište Novosađana, a do skora i posetioca festivala Exit. Najbolje su fotke pokraj Mosta slobode, kako danju tako i noću, ali nisu zanemarljive ni one u drugim delovima plaže, kako na pesku, tako i u zelenom delu, pokraj kabina.

 

 

Petrovaradinska tvrđava

Najzanimljivija lokacija za fotografisanje i mesto gde ih nastane najviše je svakako ono po kom je Novi Sad prepoznatljiv, a to je Tvrđava. Pokraj Sat kule, ili ograde odakle puca pogled na Novi Sad i Petrovaradin, potpuno je nebitno, selfi će biti i više nego dobar. Tu su i nezaobilazne stepenice, pa Podgrađe…    

 

 

Novi predlozi: Naravno, i ovog puta vas pozivamo, da nam u komentarima preporučite lokaciju koja je dobra za fotografisanje selfija, a koju mi nismo pomenuli. 

Autor : Slađana Aničić

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pera

  pre 554 dana i 3 sata

  gde zgodno mesto vidiš ti selfi posadi :)

  Oceni komentar:
  0
  5
sahrane novi sad jkp lisje betanija uhapšen diler bez vode JGSP "Novi Sad" Isključenje struje vlada srbije bez struje astrologija isključenje vode zodijak zdravlje novorođenčad elektrovojvodina raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop korona virus klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop Elektrodistribucija Novi Sad obeležavanje novosadske racije izmena trase autobusa isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad bebe