NAŠ PREDLOG: Opuštajuće rekreativne ture veslanja za sve generacije

NAŠ PREDLOG: Opuštajuće rekreativne ture veslanja za sve generacije

Da li ste za avanturu na vodi koja je apsolutno bezbedna i ne zahteva fizičku kondiciju, u kojoj jednako učestvuju petogodišnjaci i šezdesetpetogodišnjaci, žene i muškarci, sportski tipovi i oni malo ležerniji? Dograbite vesla i spustite se niz najlepše vodene tokove u okolini Novog Sada, u pratnji iskusnog trenera!

Sportsko - rekreativno udruženje "Narval" svakog vikenda organizuje rekreativne ture veslanja pogodne za apsolutno svakog, jer nije potrebno prethodno iskustvo. Starosna granica ne postoji, pa je ova zabava podjednako savršena za porodice sa decom, omladinu, sredovečne i starije ljude, pa čak i osobe koje se otežano kreću.


Subotom ili nedeljom se odlazi na Rakovački Dunavac i na Staru Tisu (svakog vikenda na jedno od ta dva mesta), a lokacije su birane prema tome gde je najsigurnije i najprijatnije, u smislu dubine i brzine vode, njene temperature... Vesla se sporo i nizvodno, sa velikim pauzama, pa nije potrebna fizička kondicija. Grupe predvodi licencirani trener veslanja, koji iskustvo na vodi stiče od svoje sedme godine, a posebno se ističe u radu sa decom.


Čime ćete se voziti?

Plovila koja se koriste izuzetno su stabilna i laka za upravljanje, a pritom su i multifunkcionalna: mogu da se voze kao kajak (sa dodatkom udobnog sedišta), sup daska ili kanu, a dovoljno su široki i udobni da mogu da posluže za leškarenje na vodi poput dušeka ili za skakanje, poput splava. Dakle, pružaju mnogo više mogućnosti za zabavu od klasičnog kajaka, a pritom nijedna aktivnost nikom od učesnika ne bude naporna.

Zato je, pored maksimalne bezbednosti ovih tura, naglasak i na komforu i uživanju, jer nije u pitanju samo lagana rekreacija, već i sve moguće letnje zanimacije u pauzama između.


Svi učesnici dobijaju na korišćenje dry bag i vodonepropusnu futrolu za mobilne telefone, kao i poklon za uspomenu.

Tura Rakovački Dunavac

Gotovo da ne postoji priroda u okolini grada koja više očarava od ove: cvrkut ptica, skrivena mestašca ušuškana među drvećem, labudovi, patke, sunce koje se ogleda u vodi... U ovoj turi nema izlaska na Dunav, te je bezbednost podignuta na viši nivo, pa je pogodno i za decu mlađu od pet godina.


Kreće se organizovanim prevozom do Beočina i natrag, od Rakovca do Novog Sada. Za avanturu na vodi svaki učesnik dobija potrebnu opremu i vesla se samo devet kilometara. U Rakovačkom dunavcu je voda mnogo toplija nego u Dunavu, pa je kupanje pravo zadovoljstvo, daleko od gužve u okolini uređenih dunavskih plaža.

Organizovan je i frizbi i odbojka na plaži, a uspomene koje ćete poneti sa ove ture su jedinstvene.


Tura Stara Tisa

Topla i čista stajaća voda, bez mulja i zvuka motora (jer je rečni saobraćaj zabranjen), kao i prelepe peščane plaže, karakteriše ovaj zaštićeni park prirode. Zato je veslački izlet na ovom mestu lak, jednostavan, lepršav, relaksirajuć i, nadasve, zabavan! Ovo je ekološki zaštićen park prirode, gde je voda mnogo toplija od Dunava, a nalazi se samo 35 km od Novog Sada.


Avantura započinje kod fantastične Čuruške plaže, gde se, uz hladnu limunadu, održava kratka obuka o veslanju. Ruta je kraća od rakovačke, stoga se prave čak tri ture u toku dana.

Malo veslanja, malo kupanja, malo fotkanja – ima li savršenijeg letnjeg provoda od toga? Uostalom, kad gledamo fotke, izrazi lica učesnika prethodnih tura govore dovoljno!


Sem fenomenalne prirode i njenog bogatog ekosistema, bajkovita Stara Tisa nudi i druge sadržaje sem veslanja, pa nakon ove ture možete nastaviti uživanje na plaži ili na nekoj od tamošnjih čardi.


Kome se i kako prjaviti za veslačke ture?

Sve informacije o satnici polaska, kao i druge detalje u vezi sa ovim veslački turama možete dobiti pozivom na broj telefona 069 2178118, a tako možete i rezervisati mesta za sebe i svoju porodicu ili prijatelje. Gomilu fotografija sa ovih super provoda videćete i na sajtu udruženja "Narval", kao i na njihovom Instagram profilu.


Pored vikenda, moguće je organizovati iste ture i radnim danima, za grupe ljudi, kao što su firme ili veća društva.



Sjajno je znati da ne moramo da idemo daleko od Novog Sada da bismo doživeli sve lepote opuštajućih vodenih aktivnosti i proveli nezaboravno vreme sa dragim ljudima.

Oceni vest:
15
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Goga Rapajić

    pre 1000 dana i 16 sati

    Izuzetno lepo dešavanje, odlična vest, lepo sročen tekst, nenametljiv, bez suvišnih detalja, sve je svima jasno, odličan izbor fotografija, hedonizam izvire iza svake reči i slike, sve pohvale za tekstopisca

    Oceni komentar:
    0
    5