NAŠA TEMA: Omiljeni muzičari u novosadskim lokalima

NAŠA TEMA: Omiljeni muzičari u novosadskim lokalima

Svojim svirkama Novosađane opuštaju, zabavljaju, razdrmavaju, u srce diraju... Bez njih nijedan večernji i noćni provod ne bi bio potpun. Oni čine onaj glavni deo atmosfere u nekom kafiću ili restoranu i najčešće i glavni razlog zašto ih neko posećuje. Oni su novosadski muzičari.

Pitali smo naše čitaoce koje muzičare bi izdvojili po kvalitetu izvođenja, atmosferi koju naprave ili bilo kojem drugom, njima bitnom kriterijumu, bilo da su u pitanju vokalni solisti ili bendovi.

Prema odgovorima, neki od ovih umetnika izdvojili su se u sam vrh liste, jer naši sugrađani masovno ističu način na koji rade, te imaju gomilu svojih fanova, koji ih bukvalno prate gde god i kada god da sviraju.

UBEDLJIVI MILJENICI NOVOSAĐANA

Najviše simpatija anketiranih osvojio je bend Apsolutno romantično, koji vode braća Pera i Kina Alvirović, naše gradske face. U komentarima, naši čitaoci za njih kažu da su odlični interpretatori i štimung majstori koji prave dobru atmosferu, znaju da sviraju, sviraju različite vrste muzike na svoj način, a njihova muzika nije preglasna. Uz to, Zoran Alvirović Kina je prepoznat kao najbolji gitarista u Srbiji, pa i šire.


Apsolutno romantično u apsolutno bilo kom lokalu. Posle Đorđa Balaševića, oni su sinonim za Novi Sad – tvrdi Kristina B. Za ove muzičare koji nastupaju po različitim gradskim lokalima, u poslednje vreme u "G pubu", "Tremi", "Limanskoj čardi", a mnogi ih pamte još iz vremena "Sterije" i kluba "RST".

U ovom rangu popularnosti nalazi se i Bubi Ka, pevač koji sa svojim bendom Krug company diže masu na noge svojim energičnim nastupima, najčešće u "G pubu" i "Londonu". Njihove svirke sugrađani opisuju kao fenomenalne, gde bukvalno ne možeš da sediš, već te vuče da đuskaš.


Meni su najbolji Prizori u "London pubu" i Tekila duo, bend koji svira samo Balaševićeve pesme, trenutno u "Armagedonu" i kafeu "Balkon" – navodi Kristina Č.

Takođe su dosta glasova dobili Bulevar bend, koji prži "Kod Brke" i u "Pikniku", Govor starih slika, Osmi dan u "Lazinom teletu" i The Bad week, Talasna dužina, kao i pevači Siniša Milić i Dobrica Sinjor Stanimirović.

Maja Varenika, Mila Dumedas, Jure, Ćole... pevaju iz duše i za sve nas - konstatuje Aleksandar Đurković Drakac, legendarni konobar i naša gradska faca.


TAMBURAŠKE BANDE

Tamburaška muzika svakako je jedna od asocijacija na Vojvodinu i Novi Sad, a našim čitaocima posebno se dopadaju tamburaši u "Pashi", za koje tvrde da su vrhunski, tamburaški orkestar Romansa koji godinama svira u "Plavoj frajli" i Još ovu noć, ansambl Prvi put iz "Šešira" i tamburaši koji atmosferu prave u restoranu "Kućerak na ribarcu".


I ONI SVIRAJU PO UKUSU NAŠIH SUGRAĐANA

Il Mondo bend, Tribal bend, Mediterano bend, Tekila duo, Mila Ćopezo i Gift, sudeći po odgovorima iz ankete, takođe prijaju poštovaocima dobrog zvuka.

Grupa Šmekers, stara škola, evergrin, nenametljivi i šarmantni – navodi još jedan bend Alida S.

Među pomenutima su i Plavi Ptičić Prepeličić, Colombia Band, Reforma bend i Aleksa u "Foxtrotu".

Rok apoteka, zbog toga sto su najhumaniji i uvek se odazovu za neki humanitarni koncert i sviraju najbolju muziku – ocenjuje Maja R.

Lepe reči sugrađani imaju i za bend Super stvar, napominjući da su uvek jako pozitivni, naprave super atmosferu, a imaju izuzetne vokalne sposobnosti.

Nenad Patković i Gileta Slim, vrsni pasionirani muzičari! Na njihovim svirkama nikad nije isto, a uvek je sjajno. Imaju prekul interakciju i zabavljaju se dok izvode pesme, što se neminovno prenosi na publiku - opisuje

Našim sugrađanima se dopadaju i Kristina Mima Rozić i Triva Ševin, Nomos bend, Branislav Smuk, kao i Tri tekile u "Portobello" kafeu.


Bend Odliv Mozgova, gde god da sviraju, al recimo "London Pub", zbog energične i dobre svirke! Najbolji novosadski cover bend – uveren je Laci G.

Primećeni su i bendovi koji sviraju u "Pikniku" i "Pepper baru", a da se još uvek ceni džez dokazuje i to da se visoko kotiraju Svetlana Ceca Palada i Siniša Blanuša u restoranu "G.imi".

Koga vi volite da slušate? Ukoliko se vaši miljenici nisu našli u ovom tekstu, budite slobodni da ih pomenete u komentarima!

Oceni vest:
14
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Fan

  pre 1032 dana i 13 sati

  Ljudi....od svih nabrojanih...gde bilo...kako god bilo ...Bubika i njegovi momci razvale....taj covek nema premca❤❤❤

  Oceni komentar:
  11
  8
 • Salonski

  pre 1032 dana i 11 sati

  Beta Rezim rules!!! Sjajni momci,odlicni muzicari,a o atmosferi koju prave da ne pricam

  Oceni komentar:
  8
  5
 • RedGuy

  pre 1032 dana i 3 sata

  GreenLine?

  Oceni komentar:
  9
  3
 • neko iz mase

  pre 1032 dana i 1 sat

  Ako pričamo o cover bendovima, obavezno bih spomenuo Gunđala koja ne nastupaju suviše često, ali kada zakažu svirku to bude nešto posebno. Od autorskih bendova, Amajlija je već dugo vremena usamljena na vrhu.

  Oceni komentar:
  9
  8
 • Gari

  pre 1031 dan i 23 sata

  Definitivno - GUNĐALA. Njihovi nastupi na Zeppelinu, vrh!!!

  Oceni komentar:
  6
  7
 • D.Kanurski Doške

  pre 1030 dana i 5 sati

  TRI ROGATA, pa svi ostali...ako ćemo realno. Poznajem skoro sve od gore nabrojanih muzičara i privatno smo super i cenim njihov rad ali svako od njih neka napiše ako misli da nisam u pravu. Godinama svakog utorka bend "Tri rogata" je održavao koncerte a ne samo svirke. Aleksandar Banjac na klavijaturama je bio i ostao neprevazidjen (na žalost preminuo pre par meseci

  Oceni komentar:
  10
  9
 • neko iz mase

  pre 1029 dana i 17 sati

  Mislim da je pominjanje Tri Rogata u ovom kontekstu promašena tema. Apsolutni respekt za sve članove benda, ali, ti momci su profesionalni muzičari. Bubika, Gunđala i ostali su ljudi koji su više nego uspešni u nekim drugim profesijama a bavljenje muzikom je za njih ipak hobi.

  Oceni komentar:
  3
  9
 • Pusti ventil

  pre 1002 dana i 14 sati

  Ona dva bolida što zaurlavaju exyu hitiće u basti Mućki nek vide da može da se svira i sa stilom, da ti stvaralaštvo bude prepoznato kao kvalitetno i da sugrađani požele da te slušaju… a ne svaki dan isti falš reperoar na ulici za “crvenu” za gazde koje bi najblaže bilo okarakterisati kao polusvet

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Smilja Vujić

  pre 999 dana i 23 sata

  Čovjek koji predivno pjeva i ima fantastičnu boju glasa i uz to najvrijednije ima veliko srce..Dane Novi Sad...

  Oceni komentar:
  8
  1
 • Loulou

  pre 968 dana i 19 sati

  Svetlana Palada kraljica džeza bila i ostala...
  Za dobar provod u klubu Comment bend, klavijaturista Dušan i pevačica Sandra.
  Za svadbe Academic bend :)

  Oceni komentar:
  5
  1
 • Marija S Mara

  pre 805 dana i 10 sati

  Siniša Milić i Lola Živanov
  LOLI POP BEND

  Oceni komentar:
  2
  1
 • Marija S Mara

  pre 805 dana i 9 sati

  Siniša Milić i Lola Živanov

  Oceni komentar:
  3
  1
 • Srđan

  pre 805 dana i 17 minuta

  Sinjor Dobrica Stanimirović je živa legenda grada !

  Oceni komentar:
  3
  2
 • Onaj koji zna

  pre 804 dana i 23 sata

  Senjor Dobrici je rođendan 20-og marta, pa eto zgodne prilike da mu čestitate.

  Oceni komentar:
  3
  2
 • Časlav Gospodarski

  pre 803 dana i 12 sati

  Negde Izmedju, svake subote prže odličnu žurku u Tata Bradi, a nekad su svirali i u Londonu, a gde su tu i Braća Krstić koji su neprikosnoveni što se Londona tiče i tamo sviraju već 15 godina.

  Oceni komentar:
  2
  0