NAŠA TEMA: Omiljeni trgovci u novosadskim marketima

NAŠA TEMA: Omiljeni trgovci u novosadskim marketima

Raditi sa ljudima nije baš lako, to smo već zaključili. Prodavci spadaju u zanimanja gde zaista mora mnogo šta da se istrpi, ali i pored toga, mnogi od njih uspevaju da budu ljubazni, uslužni, nasmejani i prijatni. Takvi trgovci ulepšaju Novosađanima dane i naši sugrađani su radi da ih pohvale.

Pitali smo naše čitaoce koje trgovce po novosadskim marketima bi izdvojili po pristupu i ljubaznosti i stiglo nam je mnoštvo odgovora i lepih reči punih hvale. Pored marketa, navedeni su i pojedini prodavci po kioscima, pekarama, mesarama...

Za neke prodajne objekte navedene su čitave ekipe.

–  "Mikromarket" u Ćirpanovoj, mlada, vesela ekipa, za svaku pohvalu su – kaže Gabriela B, dok Tijana R. ističe "Maxi" u ulici Bože Kuzmanovića na Klisi.


Po divnim prodavcima istakao se i market "Roda" na Futoškom putu, a anketirani psoebno izdvajaju radnike na kasi, mesari, delikatesima i voću i povrću.

Zaposleni u "Gomexu" u Bate Brkića su ljubazni, uvek nasmejani, strpljivi, ma svi su za veliku desetku – smatra Jovana H, a pohvale su stigle i za markete "Kami", "Kort", "Shop&Go" na uglu Cara Dušana i Futoške, "Maxi" u Kraljevića Marka, "Univerexport" u Pupinovoj palati na Trgu galerija, mesaru "Štrand" na Limanu I...

–  "Univer Alba", ja još nisam srela nijednu besnu tamo, sve su ljubazne i susretljive i zato tamo idem redovno, a takvi su i zaposleni u mesari "Štrand" prekoputa Minakve, uvek nasmejani i ljubazni – ocenjuje Marija M, dok pristižu lepe reči i za "Mikromarket" u Slovačkoj ulici i "Gavrilović" u Pap Pavla.


Zvezdana P.
pohvalila je "kompletno osoblje Mikromarketa na Beogradskom keju, na čelu sa Angelom, Majom, Slađom, Verom", druga čitateljka sve zaposlene u Idei u Novosadskog sajma, treća ekipu iz marketa "Persu" u Janka Čmelika...

Divna je prodavačica u pekari "Primera", u roku od dva minuta može se čuti: Dobar dan, izvolite, hvala, molim, nema na čemu, prijatno – primećuje Andrijana M.

Kao pojedinci navedeni su i "čika Mihajlo, mesar iz "Maxija" na Bulevaru Cara Lazara, uvek raspoložen, duhovit i kulturan", prodavac u kiosku na uglu cara Lazara i cara Dušana, mesar u "Štrandu" kod Socijalnog, Dragan Mićanović iz "Lidla", Mira iz trafike "KIM" u Kornelija Stankovića, Sandra iz pekare "Panonija" na Novom naselju kod pošte, devojke iz prodavnice "Palas" u Kneza Miloša, Zoka i Desa iz "Shop & Go" u Gundulićevoj, mesari u "Šakanu" na Limanskoj pijaci i Duška iz "Neto" diskonta u Veterniku.

Marijana, plava, uvek nasmejana iz "Univera" na Spensu, sad je prebačena u "Promenadu" – hvali jednu trgovkinju Buba E, a Svetlana V. naglašava da je plavokosa Nada iz "Mikromarketa" u Cara Dušana uvek neverovatno vedra, srdačna, pristupačna i izuzetno vredna.


Izgleda da je omiljenih trgovaca zaista mnogo.

U "Idea" prodavnici u Branka Bajića svi su divni i najradije odlazimo u tu prodavnicu, jer nas uvek toplo pozdrave i pri dolasku i odlasku. Tu su Žare i Nada, stari, iskusni trgovci, kao i ostali, kojima ne znamo ime, ali pohvale za sve. Ipak bi posebno izdvojili jednog mladog simpatičnog Jovana, uvek raspoložen, nasmejan, šaljive prirode, kao i i buckastu trgovkinju sa crnom kosom na mesari, čiji nas smeh prosto oraspoloži, a uvek se potrudi da budemo lepo usluženi – zaključuje Marija A.

Tu pohvalama nije kraj. Naši sugrađani, kako se čini, stvarno umeju da primete ljubaznost i toplu reč, pa su to primetili i kod Sneže, prodavačice iz pekare "Čarolija" u Fruškogorskoj, "plavog gospodina u Idei u Feješ Klare", devojaka iz "Mikromarketa" u Miše Dimitrijevića i Cara Lazara, Zorice i Cece u "TSV" radnji u Begeču, Branke iz "Maxija" na Bulevaru oslobođenja133, radnika u "Rodi" u TC "Merkur", kao i onih u "Persu" u Zmaj Ognjena Vuka.


Redovno pazarim u "Rodi" kod Satelitske pijace. Jedan od bitnih razloga je ljubaznost osoblja. Divni! Sve pohvale i za osoblje ribarnice "Biofish" koja se tu nalazi, mesare "Štrand" u S. Jovanovića i mesare "Šakan" u M. Gorkog – tvrdi Branka R.M.

Reklo bi se da se baš na osnovu ljubaznosti prodavaca mnogi i opredeljuju za određenu prodavnicu, barem što se redovnog pazara tiče.

Prodavačice u pekari "Žeki", na uglu Jevrejske i bulevara. Ja nisam videla nikad da ne sijaju s osmehom, stalna ekipa, uigrana, to je pokazatelj da je i vlasnik ok – zaključuje jedna od anketiranih.


Na kraju, bilo je i dosta komentara u smislu "u kakvim uslovima i sa kakvom platom rade, oni su svi super" ili "koliko ih plaćaju, predobri su", što ukazuje na to da Novosađani zaista imaju razumevanja čak i ako neko od prodavaca, u nekom momentu, ne bude u najboljem raspoloženju. Ipak, posmatrajući u globalu, kultura, osmeh i lepa reč se vrlo primete, a još više cene.

Ukoliko i vi imate svoje favorite među trgovcima, a da nisu već pomenuti, pozivamo vas da ih pohvalite u komentarima ovog članka!

Oceni vest:
15
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • MilicaS

  pre 1074 dana i 1 sat

  Cela ekipa Mikromarketa u Zeleznickoj, a posebno Tanja i Milica, sve pohvale!

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Da da da

  pre 1073 dana i 22 sata

  Palas u Kneza Miloša ,gazde su super.Zatrudniš i dobiješ otkaz...razboliš se i dobijes otkaz... Radila tamo pre 3-godine...dalekoooo im lepa kuca.

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Novosadjan

  pre 1073 dana i 11 sati

  Pohvala za gospodju nenu baku koja radi u prodavnici tref u jovana dučića. Divna zena, nasmejana, sve je komsije obozavaju!

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Yo

  pre 1073 dana i 11 sati

  Zaposleni u Univer SPENS su svi skupa sa obezbedjenjem veoma ljubazni, fini i nikada namrsteni. Posebno prema nama seniorima. Hvala im.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Boris

  pre 1073 dana i 11 sati

  "Branke iz "Maxija" na Bulevaru oslobođenja 133".
  Ubedljivo najneljubaznije osoblje u gradu. Jednom se kasirka sa mnom svađala oko vakcinacije iako sam joj lepo rekao da želim samo da kupim proizvode i izađem, ali ne, nastavlja da brblja gluposti. Izgleda da su u oglasu za taj objekat napisali "nadr*ana baba".

  Oceni komentar:
  4
  9
 • @ da da da

  pre 1071 dan i 21 sat

  U pravu ste...Palas je katastrofa.Pred potrošačima gazarica ljubazna a iza zatvorenih vrata

  Oceni komentar:
  0
  4
 • mm

  pre 1068 dana i 6 sati

  cela ekipa u ideju u Branka Bajica ...primer kako radnici treba da rade

  Oceni komentar:
  1
  0
 • mm

  pre 1068 dana i 6 sati

  najgore mikromarket temerinska 51 i Radoja Domanovica...katastrofa od radnica ,,primitivizam a kategorije

  Oceni komentar:
  0
  2
 • mara

  pre 1067 dana i 21 sat

  pohvala za osoblje u pekari "vuk 021" u temerinskoj ulici, devojke su uvek kulturne, ljubazne, brze.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Za Borisa

  pre 1035 dana i 30 minuta

  To sigurno nije tacno, jer niko vama nece drzati predavanje o vakcinaciji, vec da nosite masku kada udjete u objekat. Maske su obavezne kada udjete i to vam je receno, ali se vi inatite. Takve ne treba ni usluziti.

  Oceni komentar:
  4
  1
 • Mirko market

  pre 1032 dana i 2 sata

  Radnice ko da neko tera puskom da rade...

  Oceni komentar:
  0
  0