Našao posao na LinkedIn mreži, zaposlio se u LinkedIn kompaniji

Našao posao na LinkedIn mreži, zaposlio se u LinkedIn kompaniji

Sjajno predavanje Stefana Karadžića iz kompanije LinkedIn oduševilo je studente FTN-a. Pored praktičnih saveta o tome kako da povećaju dostupnost svojih LinkedIn profila poslodavcima, Stefan je studentima ponudio svoje dragoceno iskustvo kada je prolanalaženje posla iz snova u pitanju.

O tome da Fakulteta tehničkih nauka nepogrešivo dobro bira gostujuće predavače svedoče fotografije jučerašnjeg prepunog amfiteatra. Aktuelnost teme i njena praktična primena od velikog su značaja za profesionalni razvoj mladih akademaca. Interesovanja studenata prepoznala je prof. dr Danijela Lalić sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment i ugostila mladog Stefana Karadžića koji sa samo 27 godina već izvesno vreme radi na poziciji Customer Success Consultant u jednoj od vodećih svetskih kompanija, LinkedIn.

FTN

Poslovna društvena mreža namenjena povezivanju poslodavaca i ljudi koji su u potrazi za poslom, zvanično je počela sa radom 5. maja 2003. godine. Krajem prvog meseca poslovanja ukupno je brojala 4.500 korisnika. LinkedIn mreža danas okuplja preko 400 miliona korisnika iz više od 200 zemalja, sa tendencijom rasta.

Screenshot/LinkedIn

Stefan Karadžić je posao u LinekedIn kompaniji pronašao posredstvom LinkedIn mreže, a potom po običaju apdejtovao svoj status na ovoj mreži navodeći upravo LinkedIn kao svoje novo mesto zaposlenja, što mu je, kako kaže, i samom izgledalo nerealno.

Stefan Karadžić, LinkedIn

"Why Your Professional Online Brand Matters?", bilo je uvodno pitanje kojim je otvoreno poglavlje ličnog i korporativnog identiteta, odnosno prezentacije na internetu.

FTN, Novi Sad

Studenti su dobili odgovore na pitanja kako da naprave dobar LinkedIn profil i šta je ono što kompanije registrovane na ovoj mreži najviše interesuje kada vrše regrutaciju i selekciju kandidata. Praktičnom demonstracijom pojašnjeni su im detalji na osnovu kojih će svoj profil učiniti dostupnijim poslodavcima.

Polazeći od statistike prema kojoj profili koji ne poseduju fotografiju imaju 50% manje poseta, izvučeno je 10 ceduljica sa imenima prisutnih studenata za koje je obezbeđeno profesionalno fotografisanje tokom pauze.

Stefan je ponudio razlike između svih društvenih mreža na slikovitom primeru krofne, a s tim u vezi pojasnio i recepturu svog uspeha i „tajnog sastojka“ za pronalazak posla iz snova.

Studenti su pozvani na proaktivnost i inicijativu kada je traženje posla u pitanju, budući da je vreme sigurnog posla koji svakog čeka nakon završenog fakulteta, prema njegovim rečima, odavno prošlo.

Tekst: Cveta Majtanović

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan