Nasilnici iz OŠ "Branko Radičević" nisu premešteni u druge škole

Nasilnici iz OŠ "Branko Radičević" nisu premešteni u druge škole

Četvorica "osmaka", koji su mesecima brutalno maltretirali dva učenika šestog razreda ove novosadske osmoljetke, nisu bili premešteni u druge škole zbog nasilničkog ponašanja, kako je bilo najavljivano.

Kako je portal mojnovisad.com pisao tokom marta, petorica učenika osmog razreda OŠ "Branko Radičević" više od pola godine maltretirali su dvojicu mlađih učenika, naočigled zaposlenih u školi, a situacija je kulminirala kad je jedan od dvojice "šestaka" bio primoran da pije urin.
 
U javnost je potom istupila majka ovog dečaka, nakon čijih izjava je škola pokrenula postupak utvrđivanja okolnosti, dolazile su i inspekcije, a reagovali su i Grad Novi Sad i tužilaštvo. Protiv sve petorice "osmaka" podnete su krivične prijave i proces je u toku, a predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Dušan Kosanović, najavio je prebacivanje petorice nasilnih učenika u druge škole.
 
Kako javlja Radio 021, prebačen je samo jedan učenik i to na sopstvenu inicijativu, a maturirao je pre nekoliko dana.
 
Međutim, iako su nadležni najavljivali da će pravda biti zadovoljena i prebacivanjem ostalih nasilnika u druge škole – to se nije dogodilo. 
 
S obzirom na to da je uslov za prebacivanje u druge škole bila data saglasnost roditelja nasilnih učenika, pretpostavlja se da oni pomenutu saglasnost nisu dali. Četvorica učenika su završili osnovnu školu i sledi im srednjoškolsko obrazovanje.
 
Majka jednog od zlostavljanih dečaka kaže za 021 da je nakon nasilja kroz koje je prošao, njen sin i dalje viđao četvoricu nasilnika u školi, ali da ni do kakvih incidenata više nije dolazilo.
 
Više o ovoj temi pročitajte na sajtu 021.rs
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan