Nastavak suđenja za nesreću na Keju: Svedoci kažu da se džip nije zaustavio nakon udarca

Nastavak suđenja za nesreću na Keju: Svedoci kažu da se džip nije zaustavio nakon udarca

U nastavku suđenja O. K. (29) iz Temerina za saobraćajnu nesreću, koja se dogodila 8. avgusta 2021. godine na Beogradskom keju u Novom Sadu, a u kojoj je poginula 28-godišnja umetnica Milica Miličević, a njen momak Zoran Janković (25) teško povređen, juče su u Višem sudu saslušani oštećeni i svedoci.

Janković, svedok oštećeni je rekao da je, dok je bio u Ulici Kozačinskog, nekoliko puta proverio saobraćaj, gledajući i levo i desno, pre nego što je skrenuo levo na Beogradski kej, ali da se posle toga više ničega ne seća. 

Svedok koji se u vreme nesreće zadesio na Beogradskom keju, ispričao je da je najpre čuo zvuk udara, a kada se okrenuo i pogledao, video je kako motor "leti", i prišao je mestu nesreće.

Video sam da se džip posle kontakta sa motorom nije zaustavio, već je nastavio da se kreće – rekao je on i dodao da su na motoru bile dve osobe:

Kada sam prišao, video sam devojku na parkingu između vozila, dok je mladić ležao na sredini puta. Tu se nalazio motor, a džip se udaljio odatle prema Žeželjevom mostu.

Još jedan svedok, koji je video "padanje" motora u centralnom retrovizoru svojih kola, video je iza sebe "varničenje". Iz predostrožnosti je prešao iz leve u desnu saobraćajnu traku, da ga, kako je rekao, ne bi udario crni džip koji se kretao iza njega, većom brzinom.

Kako piše 021.rs, svedokinja koja se nalazila u vozilu koje je crni džip pretekao istakla je da se vozilo kretalo mnogo brže od onog u kom je ona bila i da se nije zaustavljalo.

Još jedan svedok rekao je da je džip "jurio" kejom, toliko da je on odlučio da se skloni u stranu iz straha da će da ga udari.

Nakon njegovog svedočenja, okrivljeni se javio za reč i rekao da se ne seća da je obišao njegov ili bilo koji drugi automobil i da je ubeđen da se zaustavio nakon udara.

Tužilaštvo i odbrana ispitali su i R. K. koji nije prisustvovao nesreći. Kako je rečeno, reč je o preduzetniku koji je instalirao video nadzor u apoteku u Ulici Miloša Bajića koja je zabeležila deo događaja.

Još detalja sa suđenja pročitajte OVDE.

Podsećamo, O. K.  se tereti da je "rendž roverom", na Beogradskom keju prema Žeželjevom mostu, naleteo na Jankovića koji je upravljao skuterom i njegovu devojku koja je sa njim bila na dvotočkašu, i oboje su imali zaštitne kacige. On se brani sa slobode, jer je prihvaćena kaucija, odnosno ponuđeno jemstvo, od 126 hiljada evra.

Džipom udario momka i devojku na skuteru pa pobegao, devojka preminula od povreda 

Određen pritvor Temerincu okrivljenom za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Novosađanka

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan