Nastavlja se dijalog ugositelja i Grada

Nastavlja se dijalog ugositelja i Grada

– Udruženje ugostitelja Novog Sada zadovoljno je što je Skupština grada ove sedmice usvojila izmene i dopune Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, po kojoj će lokali petkom i subotom moći da rade do jedan sat posle ponoći, a ostalim danima do 23 časa – kaže članica Upravnog odbora Udruženja ugostitelja Karmen Krivokapić.

Dozvolu za takvo radno vreme neće moći da dobiju svi ugostitelji već oni koji nemaju prekršajne prijave i naloge za pokretanje prekršajnih prijava zbog remećenja javnog reda i mira, prekoračenja radnog vremena i nivoa buke u lokalima.

– Skupštinska odluka trebalo bi da stupi na snagu za desetak dana, a do tada, lokali će petkom i subotom biti otvoreni do ponoći, a drugim danima do 23 časa. Tokom leta lokalna samouprava nam je dozvolila da radimo do sat posle ponoći zbog turističke sezone, ali je ta dozvola važila do 4. septembra – objašnjava naša sagovornica.

Ona kaže da će ugostitelji nastaviti da rade s Gradom na tome da se njihovo privređivanje uredi na duži period pa će biti formirana radna grupa, što je u obostranom interesu.

– Grad Novi Sad ima višestruku korist od ugostiteljstva. Mi zapošljavamo više hiljada radnika u 1. 500 registrovanih ugostiteljskih objekata u gradu iz kojih, po našoj statistici, u gradski buyet dolazi čak 40 odsto novca – naglašava Karmen Krivokapić. – Radno vreme jeste za ugostitelje najvažnije, ali ima još bitnih stvari koje treba da rešimo. U prvom redu, to je protivpožarna zaštita i ishodovanje upotrebne dozvole. Većina lokala nema upotrebnu dozvolu, između ostalih, svi oni dograđeni oko Spensa, dok, na primer, u centru, duž Zmaj Jovine ulice, ima stambeno - poslovnih objekata koji nemaju jasno razgraničenu namenu.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NIK

  pre 2815 dana i 7 sati

  proveriti koliko tih 500 ima prijavljenih radnika pa ce biti da ima 600 prijavljenih

  Oceni komentar:
  0
  1