Nastavlja se program "Novosadskih dečijih Zimzarija" (FOTO)

Nastavlja se program "Novosadskih dečijih Zimzarija" (FOTO)

Drugi deo programa sedmih "Novosadskih dečijih Zimzarija", od 3. do 5. januara, obeležiće kreativni kamp u Osnovnoj školi "Petefi Šandor", kreativno-edukativne i sportske radionice i pozorišne predstave na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Na kreativnom kampu u Osnovnoj školi "Petefi Šandor" najmlađi sugrađani će se upoznati sa pričama o srpskim naučnicima i njihovim pronalascima, Milankovićevim kalendarom i najposećenijim graditeljskim čudom na celom svetu. Deca će imati priliku i da čuju ko je "nagnuo" toranj u Pizi i gde je napravljen Kip slobode. Na poslednjoj radionici u okviru zimskog kreativnog kampa deca će otkriti kako se igraju njihovi vršnjaci širom planete i dobiće odgovore na pitanja ko se u svetu bori za prava dece i kako. U kreativnom delu radionice učesnici će pisati poruke deci sveta i poslati ih helijumskim balonima, kaže se u pozivu organizatora. Pedagoška služba Muzeja Vojvodine
decu će na zanimljivim kreativnim-edukativnim radionicama provesti kroz godišnja doba i zajedno sa njima praviti snežne kugle i pojilice i kućice za ptice. Dečije odeljenje Gradske bibiloteke za decu je pripremilo likovno-literarnu radionicu u sredu 4. januara, na kojoj će iz knjiga saznati šta pustolovi beleže i pišu u svoje putničke dnevnike i praviće svoj mali putnički dnevnik.


U prostorijama Prijatelja dece Novog Sada svi zainteresovani moći će da učestvuju na radionicama gde će se upoznati sa pričama o šumama, vulkanima i vodi. Pozorištance "Teatrilo" (Mikole Kočića 15) je za sve zainteresovane pripremilo predstavu pod nazivom "Šta sanjaju klovnovi", 4. januara u 16 časova. Šašavi klovnovi će scenckim pokretom, pantomimom i interesantnom muzikom decu provesti kroz čarobni svet pozorišne igre.


Vrtić "Dreamland"
 za učesnike "Zimzarija" je pripremio igre asocijacija, memorije, slagalica, zamišljanja, klasifikacije i šetnju po Evropi sa i bez mape i upoznavanje sa himnama drugih država. Klinci sportisti i rekreativci će imati priliku da učestvuju na treninzima Kapuera Akademije Novog Sada, Fitness & Dance studija Fussion, ili da se pridruže energičnom zumba plesu u Zumba Kids klubu.

Program "Novosadskih dečijih Zimzarija" trajaće do 5.  januara. Spisak svih radionica, satnice, način za prijavu učešća, kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen program, dostupni su na sajtu Dečijeg kulturnog centra na ovom linku.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan