Nastavlja se štrajk poštara, dostavljaju se samo penzije

Nastavlja se štrajk poštara, dostavljaju se samo penzije

Štrajku poštara u Beogradu i Novom Sadu od četvrtka su se pridružile kolege iz Niša, tako da su trenutno u Srbiji glavni poštanski centri preko kojih prolaze sve pošiljke blokirani, a rad je obustavljen i u mnogim manjim mestima.

Penzije će se jedino raznositi pošto se radi o najugroženijem delu stanovništva, a šalteri u novosadskoj glavnoj pošti trenutno rade sa smanjenim kapacitetom. Pisma i paketi se mogu predati, ali nije garantovan rok isporuke.

Nezadovoljni radnici su se i jutros okupili ispred zgrade pošte, a kolege sa šaltera su im se pridružile na sat vremena.

Štrajkači ne odustaju od svojih zahteva, a to su povećanje plata i broja izvršilaca i stvaranja boljih uslova rada. Poštari tvrde da nemaju prosečnu platu i da im od republičkog proseka nedostaje 15.000 dinara.

Niko od prisutnih danas nije hteo da priča zvanično sa novinarima. Naglasili su da štrajk nije organizovan od strane sindikata, ili političkih partija. Naveli su da indirektni pritisci postoje, pa se dešava da u pojedinim manjim gradovima jednog dana bude obustave rada, a narednog ne.

Takođe su dobili informaciju da su kolege u pravnoj službi odbile da kucaju opomene i rešenja o premeštanju za učesnike štrajka, što ih je oduševilo.

Poštari su kazali da im je cilj da Pošta Srbije opstane, jer oni žive od nje. Rekli su da se često dešava da sami moraju da kupuju olovke, heftalice i selotejp, dok su im kompjuterske tastature potpuno izlizane, a kuriri nemaju dovoljan broj vozila za dostavu.

Štrajk se nastavlja do daljnjeg, a nezadovoljni radnici će i sutra biti na ulici ispred zgade pošte od osam do deset sati ujutru, a postoji mogućnost da ni šalter službe neće raditi prvih sat vremena.

Oceni vest:
15
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan