Nastavlja se štrajk u RGZ, uredba o minimumu procesa rada "nezakonita"

Nastavlja se štrajk u RGZ, uredba o minimumu procesa rada "nezakonita"

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu nastavljaju štrajk koji traje više od 50 dana iako direktor RGZ Borko Drašković u javnosti iznosi neistine da je štrajk potpuno obustavljen, saopštio je Štrajkački odbor.

Uredba o minimumu procesa rada u RGZ Vlada je donela 4. aprila (stupila na snagu 13. aprila) posle više od mesec dana štrajkovanja, nije u skladu sa Zakonom o štrajku zbog čega sindikati pokreću inicijativu za utvrđivanje zakonitosti pred Ustavnim sudom, navedeno je u saopštenju.

Sindikati su štrajk prilagodili donetoj Uredbi, ali poručuju da od zahteva za utvrđivanje odgovornosti i smenu direktora RGZ neće odustati, jer je, kako ističu, upravo direktor Drašković jedini i isključivi krivac za sve probleme koji su se desili u RGZ.

Bahatost, nasilničko ponašanje, mobing i diskriminacija zaposlenih, nepoštovanje Sporazuma o prekidu štrajka iz decembra 2015. i januara 2019, neisplaćivanje povećanja zarada od pet odsto po odluci Vlade, selektivna isplata paketića za decu, način trošenja budžetskih sredstava, kredita svetske banke, donacija i prelivanje budžetskih sredstava u privatni sektor su više nego dovoljni razlozi za smenu direktora Borka Draškovića, saopštio je Štrajkački odbor, a prenosi "Danas".

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nana

  pre 148 dana i 13 sati

  Dokle,da li znate koliko obrazovsnih ima na trzisti rada.Omogucite ljudima da rade,a ovi neka protestvuju

  Oceni komentar:
  3
  1
JKP Vodovod i kanalizacija Spens horoskop novorođenčad bez struje servisne informacije novi sad havarija na vodovodu policija sahrane isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja Novo naselje opens distrikt Elektrodistribucija Novi Sad lisje isključenje vode elektrovojvodina raspored sahrana novi sad almaško groblje novosadsko porodilište gradsko groblje servisne informacije novosadska policija opens 2019 sahrane novi sad bez vode bebe jkp lisje betanija štrand