NASTAVLJAJU BORBU: Porodica Jakšić stupila u štrajk glađu

NASTAVLJAJU BORBU: Porodica Jakšić stupila u štrajk glađu

Nastavlja se drama četvoročlane porodice iz Novog Sada.

Porodica Jakšić, koja se bori da ne bude iseljena iz stana koji je platila, počela je danas štrajk glađu.

- Javljamo javnosti da od danas zbog Osnovnog suda u Novom Sadu i zbog odugovlačenja postupka našeg izvršenja prema Tihomiru Samarždiću i zbog sudije Osnovnog suda koji je doneo rešenje o našem iseljenju i naše žalbe i prigovore zadržava i ne prosleđuje nadležnim sudovima da postupaju, ja i moja porodica stupamo u štrajk glađu dok sud ne odluči o navedenom – napisala je Mirjana Jakšić.Nekoliko desetina Novosađana sprečilo je u ponedeljak, 16. oktobra, izvršitelje da isele porodicu Jakšić iz stana koji su uredno platili, zatim raskinuli kupoprodajni ugovor jer smatraju da su dobili manji od onog koji su kupili.

- Kupili smo stan, dupleks, trosoban, od 76 kvadrata podne i 51 korisne površine. Mi se nalazimo u stanu od 32 metra kvadrata korisne površine a 50,17 podne – rekla je Mirjana Jakšić.

Kada su se izvršitelji pojavili, ušli su u zgradu i sprečili ih da zatvore vrata lifta, nakon čega su odustali i saopštili da će sledeći put doći bez najave i uz prisustvo policije.

Građani kažu da će se ponovo okupiti kada izvršitelji opet zakucaju na vrata, a porodica Jakšić navodi da kada pravosudni organi ne sprovode pravdu, nju će tražiti kroz solidarnost na ulici.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje mural Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu elektrovojvodina bez vode isključenja struje intervju servisne informacije novi sad sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje novosađani isključenje vode izmena režima saobraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija klisa betanija raspored sahrana novi sad horoskop bez struje novorođenčad izmena trase autobusa bebe JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište jkp novosadska toplana servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja JGSP "Novi Sad"