Nastavljaju se "Novogodišnje dečije Zimzarije"

Nastavljaju se "Novogodišnje dečije Zimzarije"

Drugi deo manifestacije "Novosadske dečije Zimzarije" nastavlja se 9. januara i trajaće do 13. januara 2017. godine na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Više od 5.000 novosadskih mališana učestvovalo je u različitim programima "Zimzarija", koje traju još od 23. decembra 2016. godine. Dečiji kulturni centar "Deci na dar" okupio je ove godine preko 30 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci i tinejdžerima uzrasta od 4 do 15 godina zajedno ponudili preko 140 kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih programa tokom zimskog raspusta.

U nastavku drugog dela "Zimzarija" veliki broj dece imaće priliku da učestvuje u programima i radionicama u Muzeju Vojvodine, Muzeju Grada Novog Sada, Dečijem kulturnom centru, školi engleskog jezika "Brighties", Zabavnom parku "Starli", udruženju roditelja "Matica", Gradskoj biblioteci Grada Novog Sada, Centru za jezik i umetnost "Arsandrea", Zumba kidsu, Kapuera akademiji i u Adrenalin parku "Zemlja čuda".


Mali muzičari različitog uzrasta, kao i deca sa smetnjama u razvoju, oprobaće se ove nedelje u maloj školi rokenrola Kulturnog skloništa svirajući gitaru ili bubnjeve i vežbajući pevanje.

U pozorištu "Teatrilo", za kraj zimskog raspusta, 13. januara, biće organizovana lutkarska predstava "Lav i Miš", kao i radionica na temu božićnih i novogodišnjih praznika. U Zabavnom parku "Starli" ove godine, pored velikog novogodišnjeg maskenbala, kada će najmaštovitije maske osvojiti i vredne nagrade, očekuju se i ekološke radionice za najmlađe vodne agente, koji će učiti kako da štede i sačuvaju vodu od zagađenja.

Tinejdžeri će tokom posebnog programa "TeenZim" imati priliku da pored radijskih i televizijskih radionicama na RTV-u moći i da nauče osnove programiranja i pravljenja aplikacija za mobilni telefon na radionicama u "Happy Spotu". Pored toga, moći će da prisustvuju multimedijalnoj radionici u Kulturnom skloništu.

Kompletan program manifestacije "Novosadske dečije Zimzarije" možete pogledati OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan