Nastavljena imunizacija prigradskog stanovništva, Vučević revakcinisan pri poseti punkta u Kovilju (FOTO)

Nastavljena imunizacija prigradskog stanovništva, Vučević revakcinisan pri poseti punkta u Kovilju (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Kovilj u kojem je počela imunizacija meštana u okviru te Mesne zajednice.

U pitanju je nastavak akcije vakcinacije prigradskog stanovništva na teritoriji celog grada, i to uporedo sa vakcinacijom na Sajmu gde medicinsko osoblje nastavlja svoj deo posla, dok je deo timova preraspodeljen u prigradska naselja na po nekoliko dana.


Tom prilikom, i gradonačelnik Vučević je primio drugu dozu vakcine, nakon tri nedelje od prve imunizacije.

Nastavljamo s imunizacijom građana u prigradskim naseljima, tako da su danas od 14 časova u prostorijama Mesne zajednice "Kovilj" prisutne lekarske ekipe Doma zdravlja "Novi Sad". Oni će se pobrinuti za oko 350 prijavljenih Koviljčana koji treba da prime prvu dozu "Sinofarm" vakcine. Do stabilizacije epidemiološke situacije može doći samo uspešno sprovedenom masovnom imunizacijom stanovništva. Virus je i dalje prisutan i hara snažnim intenzitetom. Zato pozivam građane Novog Sada, ali i cele Vojvodine, da iskoriste ovu priliku koju nam je svima omogućila naša država i da se vakcinišu. Svi oni koju prime prvu dozu vakcine u svojoj mesnoj zajednici, imaće mogućnost za revakcinaciju na isti način, odnosno u svom prigradskom mestu – kazao je gradonačelnik Novog sada i dodao:

– Trenutno je u gradu više od 30.000 vakcinisanih prvom dozom i 59.000 revakcinisanih, tako da, ako budemo održavali ovaj trend, idemo ka projekciji od 130.000 imunizovanih u maju. Jedino masovna vakcinacija i poštovanje mera u sinergiji, dovodi do dobrih rezulata. Apelujem na sve ljude da dođu na vakcinaciju, poslušaju lekare, struku, i iskoristite ovu šansu.

On je napomenuo da se mnogo stranaca za vikend vakcinisalo u našoj zemlji, "što je odraz dobre politike kakvu želimo da vidimo i u regionu, jer nam je zajednički cilj da se naše okruženje stabilizuje".

Nadam se da ćemo uskoro imati otvorene kafiće, da će ponovo u punom kapacitetu raditi turističke agencije i drugi poslovni subjekti. Inače, za oko 50 turističkih agencija koje posluju na teritoriji Novog Sada, pripremamo ekonomsku podršku, kao i pomoć u vidu popusta za sve zakupce na Spensu i u gradskim poslovnim prostorima u aprilu – rekao je Vučević i pohvalio timove Doma zdravlja "Novi Sad", kao i zaposlene u kovid ambulantama koji rade 24 sata.


Direktor Doma zdravlja "Novi Sad" dr Veselin Bojat istakao je da će akcija biti narednih dana nastavljena u prigradskim naseljima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Imamo odlične lekare i tehničare koji tokom cele pandemije funkcionišu isključivo u službi zdravlja naših građana. Za vikend smo imali dobar odziv privrednika iz regiona, čak 986 njih, koji su nam svojim primerom pokazali da im nije problem da pređu i 1.000 kilometara da prime vakcinu, i to bez preferencija koju vrstu, jer veruju zvaničnoj medicini i znaju da cene pogodnost koju je obezbedila država Srbija. Čak 350 Koviljčana je danas vakcinisano, a mi ćemo se sa našim mobilnim ekipama vraćati koliko god puta treba, kako bismo izašli u susret svim zainteresovanim meštanima – naglasio je  Bojat.

Građani i dalje mogu da se prijave za vakcinaciju i izraze interesovanje za određenog proizvođača vakcine preko eUprave ili pozivom na broj 0800 222 334.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan