Nastavljeno suđenje vlasnici pitbulova koji su nasmrt izujedali meštanina Petrovaradina

Nastavljeno suđenje vlasnici pitbulova koji su nasmrt izujedali meštanina Petrovaradina

Izvršavala je, kaže, samo naloge svog supruga.

U nastavku glavnog pretresa Igori Maksimović (31) iz Petrovaradina, optuženoj za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer su psi iz kuće u kojoj stanuje 11. jula 2016. godine nasmrt izujedali komšiju Đurađa Marčetu (84), ona je ponovo dala iskaz nakon preciziranog optužnog akta, u kojem se sada navodi da je delo počinjeno iz nehata, javlja Sudska hronika lista "Dnevnik".

Optužena je naglasila je da nije znala da psi koji su izašli iz njenog dvorišta pripadaju mešavini opasnih rasa. Rekla je da to možda nije znao ni njen suprug koji ih je kupio.

Inače, navodi "Dnevnik", on je u međuvremenu pravosnažno osuđen zbog nasilja u porodici, ali i posle toga ostao da zajedno stanuje u braku s njom.

– Ja sam, da tako kažem, izvršavala naloge mog supruga, koji je bio često odsutan – kazala je optužena, te dodala da joj je on rekao da pusti pse u dvorište.

Kuća žrtve (levo) i kuća koja pripada porodici optužene


– U Petrovaradinu se tada svašta dešavalo, bilo je više pucnjava, a ja sam bila sama s decom
– navela je Maksimović.

Izjavila je takođe da su žičanu ogradu oko kuće postavili majstori s njenim suprugom. Muž joj je govorio da psi ne mogu izaći napolje zbog te prepreke i da nisu nikad pre izašli iz ograđenog prostora.

Branilac optužene advokat Vladimir Horovic napomenuo je da je nehat bitan elemenat krivičnog dela, i predložio sudu da na sledeći glavni pretres pozove supruga okrivljenog kao svedoka, da bi se, između ostalog, utvrdilo ko je vlasnik pasa iz navedenog krivičnog dela, piše "Dnevnik"

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan