Nastavljeno suđenje za dizanje Snajperovog "poršea" u vazduh

Nastavljeno suđenje za dizanje Snajperovog "poršea" u vazduh

Juče je nastavljen dokazni postupak u novosadskom Višem sudu dvojici optuženih za pokušaj teškog ubistva Slobodana Milutinovića zvanog Snajper u Novom Sadu

Podsećamo, pre dve godine je pod njegov "porše" podmetnuta eksplozivna naprava.

FOTO I VIDEO: Detonacija odjeknula Grbavicom, čula se i u drugim delovima grada

MUP: Dvojica osumnjičena za pokušaj ubistva na Grbavici


U svojstvu svedoka odbrane, saslušani su majka prvookrivljenog, brat drugookrivljenog i važan svedok koji je dao alibi drugooptuženom.

Kako javlja "Dnevnik", njih troje su izjavili sve najlepše o okrivljenima, ali i da o dosta toga što bi bilo interesantno za donošenje presude ne znaju ili se ne mogu prisetiti. Predsednica velikog veća sudija Ivana Josifović, prethodno je na ovom ročištu u velikoj sali Palate pravde, pod jakim obezbeđenjem, morala da raščivija ko je od okrivljenih osuđivan na koliku robiju i za čega, te zbog čega konkretno se sada nalaze u pritvoru ili zatvoru s obzirom na to da su da su više puta osuđivani na višegodišnje kazne, mahom zbog droge ponekad i objedinjavanjem kazni, ali i da neke presude nisu pravosnažne, odnosno da je u međuvremenu jedna vraćena na ponovno suđenje odlukom beogradskog Apelacionog suda.

Majka prvookrivljenog NJ. K. (35) iz Beograda pristala je da svedoči, odbivši pravo na status privilegovanog svedoka. Kazala je da nije ništa primetila neobično u ponašanju njenog sina u inkrimisanom periodu, čak je, kako je ocenila, tada bio u nenormalno, neobično, veoma lepom raspoloženju.

Novosađanin S. V. juče u sudu dao je alibi i izjavio da je drugooptuženi bio kod njega u kući kad se desio događaj za koji se tereti, pokušaj teškog ubisttva. 

Kako je "Dnevnik" ranije pisao, na otvaranju pretresa, lane krajem juna optuženi nisu priznali ovo krivično delo, a oštećeni nije zahtevao njihov krivični progon. Izjavili su sva trojica da se ne poznaju i da nemaju nikakvih saznanja o suprotnim stranama u postupku, sve do početka pretresa. Navodno, događaj im je bio plasiran preko medija i to je sve što znaju. Prvookrivljeni NJ. K. koji je, kao i njegov kompanjon, prestao da se brani ćutanjem iz istrage, kazao je da on jeste kriminalac, ali ne i ubica, jer se bavi preprodajom kola.

Na prethodnom pretresu proteklog novembra saslušano je osam svedoka. Niko od njih nije se pridružio krivičnom progonu okrivljenih. Mahom se radilo o vlasnicima oštećenih automobila koji su se našli u blizini mesta eksplozije. Takođe, niko od njih sem jednog nije "postavio" imovinsko-pravni zahtev za odštetu, nije prepoznao okrivljene (sem jednog), a ostali su u celosti kod izjava koje su dali svojevremeno u tužilaštvu.

Naredno ročište zakazano je za 20. april kada će biti saslušani sudski veštaci i stručni savetnici odbrane.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan