Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva policajca na Salajci

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva policajca na Salajci

U nastavku suđenja D. S. (45) iz Novog Sada, optuženom da je 21. oktobra 2020. godine pokušao da ubije policijskog inspektora Uroša Nikića (34), kao i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, kao i krivično delo krađe, juče su svedočili sudski veštaci: balističar, neuropsihijatar i psiholog.

Odbrana je pokušala da ospori deo kombinovanog psihološko-psihijatrijskog nalaza i zbog, kako su naveli, pristrasnosti veštaka zatražili novo veštačenje. Uložili su primedbu na deo nalaza koji se odnosi na stanje uračunljivosti okrivljenog D.S, a sudsko veće, na čelu sa predsedavajućom Ivanom Josifović, taj zahtev odbrane je odbilo, piše "Dnevnik".

Na jučerašnjem ročištu okrivljeni je izrazio sumnju da je neko manipulisao jednim od pištolja i da se ispod neispaljenih metaka u okviru nalaze upotrebljeni meci, odnosno čaure bez kapisle, o čemu treba da da svoje mišljenje sudski veštak za balistiku Dejan Belić, na narednom ročištu 24. februara, kada će svedočiti i veštak za snimke.

Pošto se na jučerašnjem pretresu nije pojavila svedok A. Z. kojoj je uredno uručen poziv, a nije ni opravdala svoj izostanak, izrečena joj je novčana kazna od 50.000 dinara i naredba o privođenju na naredni pretres.

U dosadašnjem postupku svedočio je policijski inspektor Slobodan Drmanac, koji je bio s oštećenim Urošem Nikićem tog dana.

Iako tada nije bio na dužnosti, jer je pod suspenzijom, odlučio je da, kako je rekao, pomogne kolegi Nikiću, s kojim se sreo u blizini vrtića "Čuperak" i da prate muškarca koji se ponašao sumnjivo. On je tada napomenuo i da je još uvek pod suspenzijom i da se protiv njega vodi disciplinski i krivični postupak zbog nasilničkog ponašanja, prenosi "Dnevnik".

Policajac osumnjičen da je tukao autističnog mladića i ranije prijavljivan zbog brutalnosti


Drmanac je izjavio da su u Ulici Save Đisalova zaustavili Stankovića, a inspektor Nikić je povikao: "Stoj, policija" i izvadio službenu legitimaciju. Nakon toga se povukao jer je pozvana policija i otišao u pravcu Ulice Kraljevića Marka, a ubrzo je saznao da je Nikić povređen.

Osim Drmanca, saslušan je i policijski inspektor Predrag Vasiljević, koji je po nalogu tužilaštva uzeo snimke s video nadzora, a deo tih snimaka je prikazan u sudnici.

Svoj iskaz su dali i veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija, koji je zajedno s veštakom balističke struke Dejanom Belićem uradio kombinovano veštačenje po kojem su Nikićeve povrede, po optužnici, 11 ubodnih rana nožem u predelu nogu, okarakterisane kao teške i opasne po život. Prema rečima dr Pilije, Nikić je, zbog povređene arterije mogao da iskrvari da nije bilo blagovremene ukazane lekarske pomoći.

Uhapšen D. S. (43) zbog napada na inspektora kriminalističke policije

Osumnjičeni za pokušaj ubistva policijskog inspektora već osam puta bio osuđivan

Novosađanin dobio batina od policije jer se napadač na inspektora lažno predstavio


"Dnevnik" podseća da je, na početku suđenja, okrivljeni, iznoseći svoju odbranu, pred većem kojim predsedava sudija Ivana Josifović, priznao da je 21. oktobra 2020. godine, u Ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem skakavcem izbo muškarca, za koga, kako je rekao, nije znao da je policijski inspektor.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan