Nastavnice iz Novog Sada među najboljim u bivšoj Jugoslaviji

Nastavnice iz Novog Sada među najboljim u bivšoj Jugoslaviji

U periodu od 26. do 29. maja, u Sarajevu je održana Četvrta regionalna konferencija najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije pod sloganom "Svijet obrazovanja briše granice".

Na konferenciji su učestvovale dve novosadske nastavnice, Vesna Prugić Mileusnić iz Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" i Snežana Kalamković iz OŠ "Prva vojvođanska brigada", i ponele laskave, ali i značajne titule – "Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije".

Organizatori konferencije su "Asocijacija najboljih nastavnika EKS JU", "EduBalkan zajednica" i UG "Kreativa".

Prethodnih godina skup je održavan i u drugim akademskim centrima našeg regiona, te su gradovi domaćini bili Skoplje, Budva i Beograd. Cilj je podsticanje regionalnog umrežavanja najboljih nastavnika, vaspitača i direktora obrazovnih ustanova, koji su spremni da ulože zajedničke napore i da rade na razvoju i jačanju obrazovne mreže regiona, kao i da motivišu i inspirišu najbolje nastavnike da menjaju obrazovanje u ovom delu sveta u cilju vidljivosti nastavničkog rada i stvaralaštva.

Pored nastavnica iz Novog Sada, ovu laskavu titulu su ponele i Aleksandra Živković iz OŠ "Dušan Jerković" iz Inđije, Olivera Ivanović, PU "Dragoljub Udicki" iz Kikinde, a spisak svih nagrađenih pogledajte OVDE.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan