Nastavnici i saradnici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu podržali proteste

Nastavnici i saradnici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu podržali proteste

Više od 70 nastavnika i saradnika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu podržali su građanske proteste u Srbiji.

U saopštenju su naveli da smatraju moralnom dužnošću da javno ukažu na urušavanje institucija, demokratskih vrednosti, kulture dijaloga i slobode medija, kao i na ugrožavanje političkih, ekonomskih i kulturnih sloboda, prenosi N1.   

- Polazeći od humanističkih principa na kojima se temelji naša profesija i koje nastojimo da prenesemo studentima, ne možemo da zažmurimo pred sistemom koji obezvređuje obrazovanje, dovodi prosvetne radnike u poražavajući položaj, ne sankcioniše plagijate i kupljene diplome i ugrožava autonomiju univerziteta. Na ovaj način se šalje poruka mladima da ova zemlja ne može da im pruži budućnost koju s pravom žele – navodi se u saopštenju za javnost.  

Dodaje se da svojim javnim istupanjem ne daju podršku nijednoj političkoj stranci, koaliciji ili pojedincu, već žele da ohrabre građane i građanke da svoje nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji slobodno iskažu u mirnim građanskim protestima.

Uz nastavnike i saradnike Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta i Filozofskog fakulteta juče je još 144 profesora i saradnika sa različitih fakulteta državnih univerziteta u Srbiji potpisalo proglas podrške protestima "Jedan od pet miliona".

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mondo Freudo

  pre 56 dana i 14 sati

  moš misliti, potpisalo njih 70 od 300 zaposlednih, dakle, ni četvtina....

  Oceni komentar:
  12
  4
novorođenčad Vreme u Novom Sadu bez vode isključenja struje novi sad raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza sahrane JKP Vodovod i kanalizacija Draža Mihailović servisne informacije novi sad telep Branka Bežanov Isključenje struje četnici jkp čistoća JGSP "Novi Sad" betanija novosadsko porodilište elektrovojvodina novosađani Republički hidrometeorološki zavod Petrovaradin bez struje bez grejanja isključenje vode jkp lisje jkp novosadska toplana bebe