Nastavnici i saradnici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu podržali proteste

Nastavnici i saradnici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu podržali proteste

Više od 70 nastavnika i saradnika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu podržali su građanske proteste u Srbiji.

U saopštenju su naveli da smatraju moralnom dužnošću da javno ukažu na urušavanje institucija, demokratskih vrednosti, kulture dijaloga i slobode medija, kao i na ugrožavanje političkih, ekonomskih i kulturnih sloboda, prenosi N1.   

- Polazeći od humanističkih principa na kojima se temelji naša profesija i koje nastojimo da prenesemo studentima, ne možemo da zažmurimo pred sistemom koji obezvređuje obrazovanje, dovodi prosvetne radnike u poražavajući položaj, ne sankcioniše plagijate i kupljene diplome i ugrožava autonomiju univerziteta. Na ovaj način se šalje poruka mladima da ova zemlja ne može da im pruži budućnost koju s pravom žele – navodi se u saopštenju za javnost.  

Dodaje se da svojim javnim istupanjem ne daju podršku nijednoj političkoj stranci, koaliciji ili pojedincu, već žele da ohrabre građane i građanke da svoje nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji slobodno iskažu u mirnim građanskim protestima.

Uz nastavnike i saradnike Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta i Filozofskog fakulteta juče je još 144 profesora i saradnika sa različitih fakulteta državnih univerziteta u Srbiji potpisalo proglas podrške protestima "Jedan od pet miliona".

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mondo Freudo

  pre 1255 dana i 13 sati

  moš misliti, potpisalo njih 70 od 300 zaposlednih, dakle, ni četvtina....

  Oceni komentar:
  12
  4