Nastavnici i saradnici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu podržali proteste

Nastavnici i saradnici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu podržali proteste

Više od 70 nastavnika i saradnika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu podržali su građanske proteste u Srbiji.

U saopštenju su naveli da smatraju moralnom dužnošću da javno ukažu na urušavanje institucija, demokratskih vrednosti, kulture dijaloga i slobode medija, kao i na ugrožavanje političkih, ekonomskih i kulturnih sloboda, prenosi N1.   

- Polazeći od humanističkih principa na kojima se temelji naša profesija i koje nastojimo da prenesemo studentima, ne možemo da zažmurimo pred sistemom koji obezvređuje obrazovanje, dovodi prosvetne radnike u poražavajući položaj, ne sankcioniše plagijate i kupljene diplome i ugrožava autonomiju univerziteta. Na ovaj način se šalje poruka mladima da ova zemlja ne može da im pruži budućnost koju s pravom žele – navodi se u saopštenju za javnost.  

Dodaje se da svojim javnim istupanjem ne daju podršku nijednoj političkoj stranci, koaliciji ili pojedincu, već žele da ohrabre građane i građanke da svoje nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji slobodno iskažu u mirnim građanskim protestima.

Uz nastavnike i saradnike Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta i Filozofskog fakulteta juče je još 144 profesora i saradnika sa različitih fakulteta državnih univerziteta u Srbiji potpisalo proglas podrške protestima "Jedan od pet miliona".

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mondo Freudo

  pre 262 dana i 6 sati

  moš misliti, potpisalo njih 70 od 300 zaposlednih, dakle, ni četvtina....

  Oceni komentar:
  12
  4
Elektrodistribucija Novi Sad bebe protest taksista klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad bez struje novorođenčad KCV servisne informacije novi sad Isključenje struje jkp lisje isključenja struje jkp novosadska toplana vremenska prognoza novi sad Aleksandar Vučić izmena režima saobraćaja 27. novosadski maraton novosađani elektrovojvodina sahrane novi sad RHMZ raspored sahrana i ispraćaja bez vode isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište betanija matičar novi sad novosadska policija servisne informacije