Nastavno-naučno veće FON-a predložilo izricanje javne osude Siniši Malom zbog doktorata

Nastavno-naučno veće FON-a predložilo izricanje javne osude Siniši Malom zbog doktorata

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, ali je umesto predloga da se Malom izrekne mera javne opomene, predložilo meru izricanja javne osude za sporni doktorat.

Članovi Nastavno-naučnog izjasnili su se o izveštaju Etičke komisije FON-a i kako je saopšteno sa tog fakulteta, doneli sledeću odluku:

Usvaja se izveštaj Etičke komisije FON-a, kojim se utvrđuje postojanje neakademskog ponašanja, a Nastavno-naučno veće predlaže meru izricanja javne osude – stoji u odluci veća.

Kako javlja N1, u razgovoru sa pojedinim članovima Nastavno-naučnog veća rečeno im je da samo izglasavanje javne osude upućuje na to da je preporuka FON-a da se ministru Malom zbog plagiranja poništi doktorat.

Za opciju javne opomene glasao je 21 član Nastavno-naučnog veća, dok su za pooštrenu meru javne osude glasala 83 člana.

Javna osuda je najteža mera koju Nastavno-naučno veće, posle izveštaja Etičke komisije, može da izrekne.

Odluka Nastavno-naučnog veća FON-a prosleđena je dekanu tog fakulteta koji će je, bez izmena, proslediti na konačno odlučivanje Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Detaljnije o odluci možete pročitati na sajtu N1.

Kako javlja ovaj beogradski medij, jutros su studenti iz organizacije "1 od 5 miliona" oblepili ulazna vrata i stepeništa FON-a nalepnicama "Da ne bude više lažnih diploma budi i ti #1od5miliona" i "Studenti ne ćute".

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan