Nastupom Fredija Kempfa otvoren NOMUS

Nastupom Fredija Kempfa otvoren NOMUS

Novosadske muzičke svečanosti otvorene su nastupom svestranog muzičara, Britanca Fredija Kempfa uz ''Vojvođanski simfonijski orkestar'', a za dirigentskim pultom stajao je naš ugledni umetnik, maestro Bojan Suđić. Tom događaju u Sinagogi prisustvovao je i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Čast mi je što mogu da vam se obratim povodom još jednog izdanja Novosadskih muzičkih svečanosti, manifestacije koja služi na ponos našem gradu već 42 godine. NOMUS je najreprezentativniji festival umetničke muzike u našoj zemlji i njegov značaj za kulturu Novog Sada je nemerljiv. Muzička omladina kao organizator te manifestacije uspeva da svake godine ode korak dalje kada je reč o kvalitetu i atraktivnosti programa na zadovoljstvo mnogobrojne publike. Novi Sad je Evropska prestonica kulture za 2021. godinu što nam omogućava da drastično poboljšamo uslove za razvoj kulturnih koncepcija u najširem smislu. Prestižna evropska titula skreće posebnu pažnju na naš grad i uloga Nomusa u periodu koji je pred nama veoma je važna – istakao je Dalibor Rožić.

Fredi Kempf ima 40 godina, govori sedam jezika, a pored klasike voli i svira džez. No, na Nomusu je Britanac pokazao svoju ljubav prema genijalcu klasične epohe – Ludvigu van Betovenu, svirajući njegov Klavirski koncert u c-molu. U drugom delu programa slušali smo možda jedno od najpopularnijih dela istog kompozitora – "Petu simfonija". Prva kompozicija te večeri, a i uopšte na ovogodišnjem Nomusu, bila je delo domaćeg autora mlađe generacije Ljubomira Nikolića, pod nazivom ''Musica assoluta''.

Kompletan program Festivala dostupan je na internet prezentaciji Muzičke omladine Novog Sada

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zoki

  pre 117 dana i 2 sata

  Fredi je pokusao da diriguje isti koncert. Medjutim , ispostavilo se da je odlican pianista ali katastrofalan dirigent... zato je pozvan Bojan Sudjic koji je u poslednjem trenutku izvukao stvar...

  Oceni komentar:
  0
  0
ljubavna veza servisna informacija novi sad posao novosađani bebe JGSP "Novi Sad" horoskop štrand novosadsko porodilište Vreme u Srbiji RHMZ horoskopski znaci vremenska prognoza porodilište novorođenčad vremenska prognoza novi sad isključenja struje studenti vreme danas Vreme u Novom Sadu partnerski odnosi bez struje novi sad Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija betanija požar Hitna pomoć elektrovojvodina havarija