Naterajte Fejsbuk da prestane da vam šalje predloge za prijatelje

Naterajte Fejsbuk da prestane da vam šalje predloge za prijatelje

Sprečite da vam na popularnoj društvenoj mreži stižu iritantni "friend requests".

Fejsbuk je platforma na kojoj se povezujete i komunicirate sa svojim prijateljima i porodicom. S obzirom na to da svi imaju prijatelje koje nisu videli duže vreme i nemaju njihov kontakt, Fejsbuk nudi opciju “Predlog za prijatelja” (Suggested Friends), koja radi na sistemu povezivanja vaših prijatelja na Fejsbuku i poznanika, te vam predlaže osobu za koju postoji verovatnoća da je zaista poznajete i želite s njom da postanete prijatelj i na ovoj mreži.

Ali u poslednje vreme funkcija “Predlog za prijatelja” počela je da daje preporuke za osobe s kojima nemate nikakve veze. Ako se pitate zašto je to tako, odgovor je u tome što društvene mreže koriste lokaciju smartfona, te pomoću toga predlažu za prijatelje osobe koje se nalaze na istom području. Ovo se obično dešava kada dva korisnika Fejsbuka budu na istom mestu u isto vreme, te koriste opciju check-in. Opcija je za neke korisnike postala nametljiva, pa je moguće i isključiti. Sve što trebate da uradite jeste da zabranite Fejsbuku pristup lokaciji vašeg smartfona.

Za Android: Postavke> Aplikacije> Facebook> Dozvole> Lokacija> Isključeno. Ako koristite stariju verziju Androida, jedino rešenje je za pristup Fejsbuku iz Chromea, a ne iz aplikacije. Za iOS: Postavke> Privatnost> Lokacijske usluge> Facebook i odaberite opciju “Nikada“. Ovo će pomoći da prestanete da dobijate iritantne predloge za prijateljstvo.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan