Naučna avantura i rok koncert u susret Evropskoj noći istraživača

Naučna avantura i rok koncert u susret Evropskoj noći istraživača

Evropska noć istraživača održaće se u našoj zemlji po jubilarni, deseti put 27. septembra. S obzirom na činjenicu da je baš Novi Sad bio grad u kom je sve počelo, ceo septembar je posvećen ovom jubileju, te će biti održana i "Researchers rock" svirka.

Poslednjih nekoliko godina, organizatori "Noći istraživača" su vas upoznavali sa naučnicima, putem fotografija na bilbordima, koje ste viđali u našem gradu. Ove godine, motivisani čuvenim rock albumima, organizatori su istraživačke grupe fotografisali i prikazali kao čuvene rock zvezde.

Ispred tržnog centra BIG, posetioci već imaju priliku da vide ovogodišnje bilborde i naše naučnike, a u nedelju, od 15h će imati priliku da hitove sa albuma koji su nam poslužili kao inspiracija, čuju u izvođenju članova "Kulturnog sloništa" koji već više od 10 godina ulažu napore da što više mladih ljudi upozna muziku na kvalitetan način. 


22. SEPTEMBAR, KS SVILARA – Promocija knjige "Mali eksperimenti za veliku decu".
27. SEPTEMBAR, TC BIG i KS SVILARA – Centralni događaj. 


Novosađane 27. septembra očekuje jedinstvena prilika – u "Evropskoj noći istraživača" moći će da glasaju za naziv jedne vansolarne planete koju je Međunarodna astronomska unija dodelila Srbiji da je imenuje! Uz to će sa istoričarima razgovarati o razvoju pisma, moći će da učestvuju u radionici o 5G internet mreži kao i o "Internetu stvari", dok će za ljubitelje medicinskih priča biti otvoren kutak posvećen neuronaukama. 

Sve informacije o sadržajima, lokacijama i satnici ovogodišnje Noći istraživača pronaći ćete na sajtu www.nocistrazivaca.rs.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan