Naučno-tehnološki park polovinom 2018.

Naučno-tehnološki park polovinom 2018.

Sve je spremno da u dogledno vreme Vojvodina i Srbija dobiju jednu od najvećih i najznačajnijih institucija za edukaciju i razvoj visokih tehnologija, Naučno-tehnološki park, izjavio je dekan Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad Rade Doroslovački.

Ugovor za drugu fazu izgradnje Naučno-tehnološkog parka (NTP) potpisan je početkom juna, kraj radova se očekuje polovinom 2018. godine, a vrednost investicije je 13 miliona evra, prenosi RTV.

NTP će, kako je rekao Doroslovački u intervjuu za Magazin Biznis, imati 29.000 kvadratnih metara, od kojih će na 10.000 metara biti učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, dok je ostali prostor namenjen kompanijama koje su osnovali profesori FTN.

Očekuje se da, kad projekat bude gotov, bude posla za oko 3.000 novih inženjera.

– U ukupnoj investiciji je učešće našeg fakulteta oko 3,5 miliona evra, dok 9,5 miliona evra dolazi kao kredit Evropske investicione banke koji će otplaćivati Republika Srbija - objasnio je Doroslovački dodajući da će se ta investicija višestruko isplatiti jer omogućava zapošljavanje inženjera, stvaranje novih kompanija i dalji razvoj.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana elektrovojvodina jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad sahrane vremenska prognoza novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novorođenčad bebe servisne informacije Vreme u Novom Sadu Futog centralno groblje u Futogu bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje policija novosadsko porodilište betanija novosađani raspored sahrana novi sad isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje RHMZ Petrovaradin gradsko groblje bez struje