NAUKA JE COOL: Pogledajte program "Noći istraživača" u Novom Sadu

NAUKA JE COOL: Pogledajte program "Noći istraživača" u Novom Sadu

"Noć istraživača" danas se u našem gradu održava na dve lokacije – u tržnom centru BIG i klubu The Quarter.

U BIG-u "Noć istraživača" počinje već popodne, od 15 časova, raznovrsnim programom radionica i naučnopopularnih eksponata, od kriohirurgije i terapeutske hipotermije, preko hemije leda, do robota koji pravi iglo.

Takođe, tu su i lebdeće čigre, levitirajući voz Maglev, kriptografija, bihevioralna genetika, ferofluidi, optičke iluzije, kao i posebna soba u kojoj sve postaje džinovsko. U tržnom centru BIG stacionirani su i domaći istraživači, spremni da na bilo koju temu proćaskaju sa Novosađanima.

Drugi deo programa "Noći istraživača" organizovan je u klubu The Quarter, a počinje u 20 časova predavanjem o ručno pravljenom pivu, kao i degustacijom posebnog, "istraživačkog piva", koje stiže iz laboratorije "RazBeerbriga". 

Nakon predavanja i degustacije, na pogramu je naučni kviz, u kom mogu učestvovati svi posetioci, ali uz napomenu da ekipe mogu imati najviše pet članova.

Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju SCEN planira radionicu u kojoj se, uz pomoć različitih materijala, izvora svetla i video projektora, uživo u klubuThe Quarter stvara video-materijal.

Novosadska "Noć istraživača" završava se koncertom pod nazivom "Science jam", na kom nastupaju četiri benda koja čine studenti, predavači i istraživači sa univerziteta i instituta u Beogradu i Novom Sadu – mistakemistake, DOF, Johnny Almost i Vrata naroda.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan