NAUKA JE COOL: Pogledajte program "Noći istraživača" u Novom Sadu

NAUKA JE COOL: Pogledajte program "Noći istraživača" u Novom Sadu

"Noć istraživača" danas se u našem gradu održava na dve lokacije – u tržnom centru BIG i klubu The Quarter.

U BIG-u "Noć istraživača" počinje već popodne, od 15 časova, raznovrsnim programom radionica i naučnopopularnih eksponata, od kriohirurgije i terapeutske hipotermije, preko hemije leda, do robota koji pravi iglo.

Takođe, tu su i lebdeće čigre, levitirajući voz Maglev, kriptografija, bihevioralna genetika, ferofluidi, optičke iluzije, kao i posebna soba u kojoj sve postaje džinovsko. U tržnom centru BIG stacionirani su i domaći istraživači, spremni da na bilo koju temu proćaskaju sa Novosađanima.

Drugi deo programa "Noći istraživača" organizovan je u klubu The Quarter, a počinje u 20 časova predavanjem o ručno pravljenom pivu, kao i degustacijom posebnog, "istraživačkog piva", koje stiže iz laboratorije "RazBeerbriga". 

Nakon predavanja i degustacije, na pogramu je naučni kviz, u kom mogu učestvovati svi posetioci, ali uz napomenu da ekipe mogu imati najviše pet članova.

Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju SCEN planira radionicu u kojoj se, uz pomoć različitih materijala, izvora svetla i video projektora, uživo u klubuThe Quarter stvara video-materijal.

Novosadska "Noć istraživača" završava se koncertom pod nazivom "Science jam", na kom nastupaju četiri benda koja čine studenti, predavači i istraživači sa univerziteta i instituta u Beogradu i Novom Sadu – mistakemistake, DOF, Johnny Almost i Vrata naroda.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

zdravlje bez struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez vode bebe Spens jkp novosadska toplana horoskop novorođenčad servisne informacije novi sad jp sportski i poslovni centar vojvodina isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Novom Sadu Isključenje struje betanija vremenska prognoza isključenje grejanja isključenja struje epidemija gripa novi sad bez grejanja vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Srbiji elektrovojvodina