NDNV: Hitno otkriti ko je pretio novinaru Stefanu Janjiću preko Fejsbuka

NDNV: Hitno otkriti ko je pretio novinaru Stefanu Janjiću preko Fejsbuka

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahteva od nadležnih da hitno otkriju ko je zloupotrebio identitet i pretio novinaru sajta Fake News Tragač i članu Suda časti NDNV.

Stefan Janjić je primio pretnje preko društvene mreže Fejsbuk, a ista osoba mu je napisala da zna njegovu kućnu adresu, kuda se kreće i gde radi. Istovremeno mu je poručeno da "kad padne mrak" neka "očekuje druženje", saopštio je NDNV. Janjić je slučaj prijavio policiji i NDNV pomno prati rešavanje ovog slučaja. Strukovno udruženje novinara zahteva od nadležnih institucija da u skladu sa zakonom hitno reaguju i zaštite Janjića. NDNV je slučaj prijavio i preko kontakt tačke u institucijama za bezbednost novinara.

NDNV poziva i novinarsku zajednicu kao i građane da dignu glas protiv pretnji i napada na novinare koji svoj posao obavljaju u skladu sa načelima Kodeksa novinara Srbije. Oni podsećaju da bez zaštite novinara, nema demokratije. Reakcija javnosti i institucija treba da pokaže da je društvo spremno da zaštiti one koji rade u javnom interesu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan