Ne pomišljajte na vožnju bez opreme za put!

Ne pomišljajte na vožnju bez opreme za put!

Vozači ne bi trebalo da kreću na put bez zimske opreme i lanaca, a ukoliko ipak krenu, trebalo bi da voze oprezno i pažljivo, savetuje JP "Putevi Srbije".

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, te oni apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravci I prioriteta - auto-putevi i državni putevi I prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja. Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Subotice, Kragujevca, Zaječara, Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja - Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode - Stanišinci, uvedena je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju krizne deonice.

Otcepljenje kolovoza postoji na putu II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, ali se proporučuje oprezna vožnja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina novosađani servisne informacije isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija novosadska policija klisa matičar novi sad isključenje vode Petrovaradin bebe Spens novosadsko porodilište bez vode izmena režima saobraćaja sahrane novi sad novorođenčad jkp lisje JGSP "Novi Sad" detelinara bez struje jkp novosadska toplana Isključenje struje