(NE)POŠTOVANJE: Jako je teško staviti novosadske simbole na autobus

(NE)POŠTOVANJE: Jako je teško staviti novosadske simbole na autobus

Pročitajte priču koja sledi i odgovorite na jedno pitanje. Da li vam ovo izgleda kao da se neko šegači sa vama?

Turistička organizacija Novog Sada (TONS) sa ponosom je najavljivala da će Novosađani i gosti našeg grada imati priliku da Novi Sad razgledaju iz panoramskog autobusa uz, svakako, adekvatnu pratnju turističkih vodiča. I to je odlično. Za partnera je odabrana beogradska „Lasta“, a na na našim ulicama panoramski autobusi se se probno pojavili početkom jula, tokom trajanja Youth Faira i Exita.

Međutim, Novosađanima je tada zasmetalo što je autobus za razgledanje Novog Sada bio izbrendiran prepoznatljivim simbolima Beograda. Iz TONS-a je tada objašnjeno da se žurilo kako se ne bi propustili značajni festivali i da će uskoro stići autobus sa motovima Novog Sada i Vojvodine.

Kada je pre nekoliko dana najavljeno da od 31. jula kreću kružne ture Novim Sadom, očekivalo se da će to sada biti u autobusu sa novosadskim simbolima. Ali ne! Kako što vidite na fotografiji gore, Novosađani su dobili autobus sa ogromnom reklamom jedne turističke agencije. Dakle, zaključujemo, jako je teško, veliki je problem, skoro je nemoguće izlepiti po autobusu simbole Novog Sada.

S druge strane, najavljeno je da  se vožnja ovim autobusom naplaćuje, tura je 500 dinara za odrasle i 300 dinara za decu. Ako “Lasta” već ima sponzora, jer je teško poverovati da reklama turističke agencije stoji na autobusu, a da to nije plaćeno, da li će onda turisti u Novom Sadu dobiti priliku da grad obilaze besplatno?

Autobus sa simbolima Beograda koji je vozio novosadske turiste u julu. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zvonko

  pre 1876 dana i 11 sati

  Ljudi, pa ko nas šljivi za bilo šta! Kupi autobus i teeeeeraj!

  Oceni komentar:
  1
  1
 • aaa

  pre 1876 dana i 9 sati

  Strasno! Prosto je neverovatno sto na svakom taksiju stoji ono sto ta firma zeli a niko se zali... zar ima razlike??? Privatna firma radi i jedno i drugo i normalno je da moze da reklamira sta hoce!

  Oceni komentar:
  0
  1
 • dunavski

  pre 1875 dana i 15 sati

  Pretpostavljam da TONS nije besplatno dobio autobuse na koriscenje, vec da je nekim ugovorom predvidjena i neka naknada za Lastu (ili ko god da je vlasnik autobusa) pa ne vidim zasto bi tura bila besplatna. Da li su cene visoke moglo bi se raspravljati, a licno mislim da jesu.
  Druga stvar su obelezja i takodje mislim da bi trebalo da na autobusima koji sluze razgledanju nekog grada budu simboli istog, a reklamu ne vidim kao nekakav problem, svako koristi priliku da zaradi kako moze.
  I na kraju, ali ne najmanje vazno (sto bi rekli Amerikanci :) ) ne kaze se 'jako je tesko' nego 'veoma je tesko'.

  Oceni komentar:
  0
  2