NEADEKVATNI USLOVI RADA: Zatvara se stanica policije "Liman"

NEADEKVATNI USLOVI RADA: Zatvara se stanica policije "Liman"

Stanica policije "Liman" u ulici Miše Dimitrijevića na Grbavici biće uskoro zatvorena, saznaje "021.rs".

Policajci koji tu rade biće prebačeni da rade u stanicu "Stari grad" u Radničkoj ulici, a kada će tačno uslediti zatvaranje i premeštanje za sada se ne otkriva zvanično. Nezvanično, pominje se početak septembra.

U novosadskoj policiji za "021.rs" navode da ovo ne znači da će Limani, Grbavica i drugi delovi grada koje je pokrivala ova stanica ostati bez policajaca, pošto će "dobiti još više patrola, jer će biti spojene dve policijske ispostave".

U Policijskoj upravi kažu da se stanica u Ulici Miše Dimitrijevića izmešta zbog neadekvatnih uslova rada. 

- Planom izmeštanja Policijske ispostave "Liman", predviđeno je i povećanje broja policijskih službenika koji neposredno obavljaju policijske poslove. To znači da će na ovom području biti prisutno više policajca na ulici nego do sada, spremnih da u svakodnevnom neposrednom kontaktu sa građanima efikasnije i kvalitetnije rešavaju njihove bezbedonosne probleme – kazali su u policiji za "021.rs".

Iz Uprave novosadske policije nije bilo drugih informacija na ovu, skoro pa iznenadnu odluku. Zbog toga će javnost za sada ostati bez odgovora na pitanje – zašto je baš sada odlučeno da se zatvori stanica u Miše Dimitrijevića i da se policajci prebace u privremeni objekat u Radničkoj ulici koji nema bolje uslove za rad?

Jednostavno, u toj stanici nema viška prostora za smeštaj policajca, a sada će ih biti još više i pokrivaće daleko veću teritoriju.

Ko će zidati na placu u Miše Dimitrijevića?

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao "021.rs", policijska stanica se seli jer je jedan poznati privatni investitor namerio da sagradi stambeni kompleks na lokaciji gde je trenutno stanica, kao i lokalna mesna zajednica "7. jul".

U katastarskim knjigama se može videti da parcela na kojoj se nalaze stanica i mesna zajednica pripadaju Gradu Novom Sadu, što znači da ukoliko neko ima nameru da tu zida, prvo mora da sačeka oglas za prodaju zemljišta i potom da ga putem javne licitacije kupi od grada.

Inače, prema urbanističkim planovima za ovu lokaciju, koji su menjani više puta u poslednjih desetak godina, na mestu policijske stanice i mesne zajednice predviđena je zgrada do tri ili četiri sprata sa potkrovljem i podzemnom ili suterenskom garažom.

Interesantno je da se u poslednjim izmenama plana ne spominje i postojanje javnih službi (mesne zajednice i policije) iako su ranijim bili stavljeni kao deo korisnika.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan