Neće biti nastave sledeće nedelje u školama zbog epidemije gripa

Neće biti nastave sledeće nedelje u školama zbog epidemije gripa

Saglasno današnjoj odluci Vlade Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u vojvođanskim školama od 18. do 24. februara.

Deca će se u školske klupe vratiti u ponedeljak, 25. februara, saopštila je Pokrajinska vlada.

Produžen zimski raspust za nedelju dana

Vlada Srbije odlučila je danas da produži zimski raspust za još nedelju dana, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa gripa.

Raspust je produžen na predlog Ministarstva zdravlja, jer će produžetak raspusta značajno uticati na smanjenje obolevanja od gripa, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju i rastući trend oboljenja sličnih gripu.

U Ministarstvu zdravlja kažu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, a da deca u uzrastu do 15 godina najčešće obolevaju od bolesti sličnih gripu.

- Velika većina pacijenata koji su umrli imala je udružene bolesti, hronične bolesti - dijabetes, povišen pritisak. Zdravstveni sistem je spreman, dovoljni respiratora, dovoljno leka tamiflu - pojasnio je ministar.

Lončar pojašnjava da je epidemiološka situacija u skladu s kretanjem oboljenja za ovo doba godini, da se ranijih godina dešavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan