NEDELJA BRAKA: Mnoštvo događaja u Novom Sadu za bračne parove

NEDELJA BRAKA: Mnoštvo događaja u Novom Sadu za bračne parove

U Novom Sadu će se od 7. do 14. februara održati niz događaja kojima će se proslaviti institucija braka, uz želju organizatora da se motivišu i osnaže parovi u svom međusobnom odnosu i predanosti.

Ovogodišnja temu ove inicijative je "Brak bez maski".

"Nedelja Braka" je deo međunarodne incijative “Marriage Week International” koja se svake godine odvija u više od 26 zemalja, sa svrhom da podstiče pojedince, udruženja, kompanije, vladin i nevladin sektor, politička tela, crkve i sve ostale koji podržavaju iste ciljeve i vrednosti da u drugoj sedmici februara organizuju jedan ili više događaja, od onih romantične prirode, do onih edukativnih ili zabavnih.

Širom Srbije se nedjelja braka obeležava od 2017. godine, uz organizovanje romantičnih večera, raznih predavanja, radionica i slično.

Brak bez maski podrazumeva brak bez distance, bez prepreke, brak u kome vlada bliskost, otvorenost, iskrenost i nema skrivanja i tajni. Brak bi trebalo da bude sigurna luka za dvoje i mesto gde maske treba da padnu. Ponekad je za to potreban veliki korak vere i hrabrosti, ali nagrada je velika. Postajemo jedinstveni i slobodni, i možemo da pokažemo ono ko mi jesmo – kaže Marija Egić, jedna od organizatorki ovog projekta.

Stoga će se na Fejsbuk stranici Nedelja braka 7, 9, 11 i 13. februara objavljivati izazovi - svakog dana biće objavljena lokacija u gradu gde bračni parovi mogu da naprave fotografiju i pošalju je u inboks stranice, dok 14. februara. treba da naprave kolaž sa sve četiri fotografije sa imenima bračnih drugova i podatkom o tome koliko su godina u braku. Organizatori će zatim objaviti imena pet pobedničkih parova koji će dobiti nagradu.

U sredu, 9. februara će se na više lokacija u gradu u popodnevnim časovima deliti "knedlice ljubavi". Ovo je poslastica koja je svima poznata kao knedla ili gomboca, međutim jedan bračni bar iz Novog Sada pravi knedlice po posebnoj recepturi iz Rumunije i sa specifičnim nadevima, poput bele čokolade i maline, crne cokolade i sl.

U subotu, 12. februara od 16 do 17 časova organizovaće se “Šetnja ljubavi” na Keju, gde će na startu (glavni ulaz Štrand ispod Mosta Slobode) parovi dobijati karticu za učešće koju će na cilju (kod Zeppelina) predati i dobiti malu nagradu.

U petak, 18. februara od 18.30 do 20.30 sati biće upriličeno "Romantično veče za bračne parove" sa temom “Brak bez maski” u prostorijama Protestantske Hrišćanske Zajednice na Bulevaru Evrope 30. Veče je zabavno-edukativnog karatera, sa malom zakuskom, igrama, kratkom diskusijom i radionicom.

Više informacija o svim događajima možete naci i na sajtu http://www.nedeljabraka.com, kao i na istoimenoj Fejsbuk stranici.

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan