Nedostatak seksa utiče na žensku psihu

Nedostatak seksa utiče na žensku psihu

Neredovan seksualni život i apstinencija mogu biti štetni po zdravlje.

Nekada davno se verovalo da žene koje nemaju aktivan seksualni život pate od histerije. Ova teorija je kasnije odbačena, ali se mnogo govori o tome kako redovan seksualni život doprinosi dobrom fizičkom i mentalnom zdravlju žena.

Reč histerija potiče od grčke reči "hystera", što znači materica. Histerija je vrsta neuroze kod koje su dominantni raznovrsni telesni, senzorni, motorički i mentalni poremećaji sa psihogenim poreklom, kao što su napad smeha i plača, ekstremna razdražljivost, anksioznost, ubrzan rad srca, mučnina, bolovi u različitim delovima tela.

Poremećaji histerične prirode su prvi put primećeni kod mlađih žena u antičkoj Grčkoj. Dugo se verovalo da od histerije pate samo žene, mada ta bolest može da se javi kod oba pola.

Za lečenje histerije mnogi lekari su koristili masažu karlice i genitalija. Cilj je bio bolesnog pacijenta dovesti do "histeričnog paroksizma" ili orgazma koji usporava disanje i izaziva osip na koži, vlaženje vagine i trbušne kontrakcije.

Ova praksa je korišćena u viktorijansko vreme, a početkom 19. veka se raširila na delove u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

 

 

 

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan