Nekadašnja službenica Vlade Vojvodine oslobođena optužbi za primanje mita

Nekadašnja službenica Vlade Vojvodine oslobođena optužbi za primanje mita

Apelacioni sud u Novom Sadu oslobodio je optužbe Slavicu Lukovac (58), osuđenu u martu ove godine u ponovljenom postupku Višeg suda ponovo na tri godine, jer se teretila da je počinila više krivičnih dela primanja mita kao službenica u Vladi Vojvodine.

Kako piše "Dnevnik", njoj se pripisivalo da je od aprila 2012. godine do januara 2013, u svojstvu službenog lica – samostalnog stručnog saradnika za oblast kinematografije i pozorišnog stvaralaštva i sličnim poslovima u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i javno informisanje Vojvodine, zahtevala poklon i novac da bi u okviru svog službenog ovlašćenja izvršila službenu radnju koju bi morala učiniti. Apelacioni sud je osporio presude i uvažio žalbu njenog branioca advokata Gorana Papića, uz stav da ona nije imala svojstvo službenog lica i da nije imala pravo da potpisuje ugovore.

Prilikom obrazlaganja ponovne presude Višeg suda, predsednica veća je navela da i dalje misli da je okrivljena imala status službenog lica u periodu kada su počinjenila krivična dela iz navoda  optužnice, što je ova sve vreme poricala, navodi "Dnevnik".

Da podsetimo, među oštećenima u ovom slučaju našla su se i poznata imena iz sveta domaćeg filma, između ostalih Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, koji su dali izjave u postupku. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan