Nekadašnji gradonačelnik Dejanović kod aktuelnog kolege Vučevića

Nekadašnji gradonačelnik Dejanović kod aktuelnog kolege Vučevića

Nekadašnjeg novosadskog gradonačelnika Jovana Dejanovića, koji je nedavno objavio knjigu ''Moje novosadske i druge godine'', primo je danas, u Svečanoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Privilegija je što sam od gospodina Dejanovića neposredno dobio ovu knjigu, sa lepom posvetom, a posebno je čast razgovarati i deliti iskustva sa jednim od najpoznatijih gradonačelnika našeg grada dvadesetog veka. Svakodnevno smo okruženi lepim stvarima koje je Jovan Dejanović uradio za sve nas, a njegovo ime je jedan od sinonima za Novi Sad. Od njega se može mnogo toga naučiti, iako su društveno - političke okolnosti i ceo ambijent privrede i ekonomije danas znatno drugačiji. Međutim, postoji i nešto zajedničko sa tim vremenom, a to je težnja Novog Sada da napreduje, da raste i da se razvija. Najdragocenije što sam nakon nekoliko sastanaka sa nekadašnjim gradonačelnikom Dejanovićem shvatio, jeste da nema neostvarivih ciljeva i da je bitno da verujete, da se ne obazirete na zlurade komentare i da radite najbolje što umete za svoj grad i sugrađane. Kada je gospodin Dejanović kretao u izgradnju Spensa, Mosta slobode ili Srpskog narodnog pozorišta, i tada je sigurno postojala neka rasprava u smislu da li je to ostvarivo ili nije, a danas smo mi svakodnevno okruženi tim objektima, veoma značajnim u svakom smislu. Dakle, samo je bitno verovati i ići sigurnim korakom napred - rekao je gradonačelnik Vučević.

 

 

Jovan Dejanović je rekao da se nada da će stići vreme kada će generacije koje su već na društvenoj sceni i one koje dolaze, realizovati neke od projekata značajnih za grad planiranih još pre više decenija.

- U vreme kada sam ja bio gradonačelnik Novog Sada dosta toga je urađeno, a verujem i već vidim jasne naznake u gradu da se stvari, pored mnogih teškoća na koje gradska vlast nailazi, menjaju na bolje. Želja mi je da grad i dalje stasava u svim oblastima i da ugled koji Novi Sad uživa, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, nastavi da jača i da samo lepe stvari krase naš grad - rekao je Dejanović.

Knjiga "Moje novosadske i druge godine" objavljena je uz podršku Gradske uprave za kulturu kao izdanje "Prometeja", a napisana je na 400 stranica i ilustrovana sa više od 500 fotografija.

 

NOVA KANDIDATURA ZA EVROPSKU PRESTONICU MLADIH: Gradonačenik Vučević je prokomentarisao jučerašnje zvanično proglašenja Omladinske prestonice Evrope za 2018. godinu u Madridu gde je Novi Sad bio u najužem izboru za prvo mesto. On je čestitao i zahvalio celom timu angažovanom na projektu kandidature Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope i istakao da je veliki uspeh Grada što, iako nije osvojio tu prestižnu titulu, ipak jeste ušao u pet evropskih gradova kao ravnopravni konkurent, a da je plan priprema nove kandidature.

Podsetimo, za Omladinsku prestonicu mladih izabran je portugalski grad Kaškaiš. Novi Sad je bio u najužem izboru, a Portugalci su u trci za ovu titulu pobedili i Mančester, Peruđu i Kečkemet.

Novi Sad je jedini grad van Evropske unije koji se našao među finalistima. Predstavnici Evropskog omladinskog foruma istakli su da je to veliki uspeh, naročito zbog toga što je za 2018. bio kandidovan 21 grad, čak trostruko više nego prethodne godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan