NEKO NAS LAŽE: Pogodite zašto je Naša Maja nosila hidžab!

NEKO NAS LAŽE: Pogodite zašto je Naša Maja nosila hidžab!

Nakon bure koju je izazvalo pojavljivanje predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković u hidžabu tokom posete Iranu, u njenu odbranu i objašnjavanje situacije prvi je krenuo poslanik Pokreta snage Srbije Dragomir Karić i član naše delegacije koja je boravila u ovoj zemlji. Međutim, samo dan kasnije iz usta same predsednice pojavilo se potpuno drugačije objašnjenje, ali krenimo redom ...

Karić je za Večernje novosti, i još neke medije, objasnio da je Gojkovićeva nosila hidžab koji su joj dali domaćini, jer njen prtljag, u kojem su bile marame koje je ponela, nije stigao u Teheran.

Ovo je, kako je rekao Karić, jedini razlog zašto je prva dama parlamenta nosila hidžab, zbog čega se podigla bura u javnosti.

Gotovo filmski splet okolnosti, ispričao je Karić, počeo je još u Beogradu, jer je, kako tvrdi, let za Istanbul kasnio, pa je umesto u 20.15 avion poleteo u 21.50.

- U Istanbulu smo jedva, zahvaljujući intervenciji naših ljudi, uspeli da se ukrcamo na let za Teheran. Ušli smo samo mi, a prtljag je ostao - kaže Karić. - U Iran smo stigli s ličnim prtljagom i domaćini su predsednici ponudili odeću. I od njih je uzela hidžab i odelo. Bilo je najnormalnije da prihvati, jer smo pravo sa aviona otišli na sastanke.

Karić je rekao i da svi mogu sve ovo lako da provere:

- Od priče o hidžabu bitnije da je u Iranu odrađen dobar posao, da je zemlja predstavljena na najbolji način i da se uskoro očekuje dolazak iranskih privrednika – rekao je Karić uz objašnjenje da im je prtljag stigao u danu kad su kretali nazad za Srbiju.

Međutim, dan kasnije na istu temu se oglasila i Maja Gojković. Ona je izjavila da Srbiju nije osramotila nigde gde je bila, pa ni u Iranu, gde je tokom zvanične posete nosila hidžab.

Ona je za "Politiku" rekla da je Iran zemlja koja, uprkos velikim pritiscima, nije priznala samoproglašenu državu Kosovo i koja je mnogim gestovima pokazala poštovanje srpskih državnih interesa, te da je zato prilikom posete Teheranu odlučila da stavi hidžab, koji je dobila iz Novog Pazara.

- Na taj način sam želela da pokažem koliko cenimo njihov stav, rekla je Gojković.

Ona je navela i da je radila u najboljem interesu države, a da je medijski linč, kome je zbog toga bila izložena, nije iznenadio jer, kako je navela, "to smo mi".

Podsetimo, predsednica parlamenta je tokom nedavne zvanične posete Teheranu odenula jedan od striktnijih odevnih predmeta hidžab, iako je po protokolu marama bila dovoljna da pokrije glavu. Nakon toga su usledile kritike, da je Gojković preterala, osramotila Srbiju i povredila sve one Iranke koje se bore za veća prava žena.

I, u čije objašnjenje verujete?

a)      Majino, naravno

b)      Karićevo, naravno

c)      Ni Majino, ni Karićevo

d)      I Majino i Karićevo 

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • boco

  pre 2623 dana i 3 sata

  nosila je zato sto nije normalna

  Oceni komentar:
  0
  5