NELA KUBUROVIĆ U POSETI NS: Grad obezbedio zemljište za izgradnju nove zgrade Palate pravde

NELA KUBUROVIĆ U POSETI NS: Grad obezbedio zemljište za izgradnju nove zgrade Palate pravde

Gradonačelnik Miloš Vučević sastao se sa ministarkom pravde Republike Srbije Nelom Кuburović i izrazio zadovoljstvo zbog njene posete i prilike da se razgovara o važnim temama u oblasti pravosuđa, javila je pres služba Grada Novog Sada.

Kako je ocenjeno na sastanku, od velikog značaja je planirana izgradnja nove Palate pravde za pravosudne organe u Novom Sadu koja se finansira iz sredstava Evropske Unije. Gradonačelnik je naglasio da je Grad obezbedio zemljište za izgradnju nove zgrade i da pruža punu podršku Ministarstvu kada je reč o ishodovanju neophodnih dozvola. Ministarka Кuburović i gradonačelnik Vučević rekli su da očekuju da će izgradnja tog objekta početi do kraja ove godine, i da će po završetku projekta biti stvoreni najbolji uslovi za rad pravosuđa na teritoriji novosadske apelacije.


Tokom susreta zvaničnici su se pohvalno izrazili o Кonkursu za dodelu sredstava na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta), koji je objavilo Ministarstvo, namenjenom nosiocima projekata od javnog interesa iz brojnih oblasti kao što su zdravstvo, kultura, prosveta i humanitarni rad.

Takođe, sagovornici su se složili da je saradnja dva nivoa vlasti izuzetno dobra i da je to neophodan uslov za sprovođenje mera dobre državne politike na lokalnom nivou, na koji su građani veoma upućeni u rešavanju važnih životnih pitanja, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan