Nele Karajlić, Manjifiko i ruski didžejevi za doček na Trgu slobode

Nele Karajlić, Manjifiko i ruski didžejevi za doček na Trgu slobode

Novosađani će 2019. godinu na centralnom gradskom trgu dočekati uz nekadašnjeg frontmena Zabranjenog pušenja, slovenačkog pevača srpskog porekla i didžej dvojac iz Moskve "Filatov & Karas".

Tzv. Дoček, proslava dve nove godine, po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, nastavlja se i ove godine nastupima Manjifika, Dr Neleta Karajlića i svetski poznatog didžej dvojca Filatov i Karas na  novosadskom Trgu slobode, javljeno je iz Fondacije "Novi Sad 2021".

Kako se navodi u saopštenju, koncept zvani Дoček obuhvata dva novogodišnja slavlja – doček 2019. godine 31. decembra tokom celog dana, na otvorenim prostorima i samo u centru grada i doček 7527. godine, 13. januara, koji će biti u toku večeri isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu.

Ovim povodom, direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković je na konferenciji za štampu objasnio da dva računanja vremena pre svega vidi kao "bogatstvo evropskog, ali i srpskog nematarijalnog kulturnog i istorijskog nasleđa".

- Slaveći dva računanja vremena, ali i dva kalendara, kroz otvaranje programa najrazličitijim žanrovima i izvođačima iz cele Evrope širom Novog Sada, Fondacija "Novi Sad 2021" nastavlja svoj rad na ostvarivanju zadatih ciljeva, a to su internacionalizacija i decentralizacija kulture sa što većim uključivanjem i učešćem građana – rekao je okupljenim novinarima Milenković i dodao da ova dva velika slavlja u našem gradu spaja Most interkulturalnosti u kojem se prepliću delovi visoke estetike sa popularnom kulturom, čime visoka kultura dobija novu publiku, a masovna dobija nove standarde i vrednosti, čineći je boljom i kvalitetnijom.Foto:
Pres služba Fondacije "Novi Sad 2021"

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Haos

  pre 492 dana i 1 sat

  Jaoj, kakva sramota. Bacate pare na tolike gluposti u gradu, a niste ljudima mogli da obezbedite pristojan doček Nove godine na trgu uz neko dobro ime.

  Oceni komentar:
  5
  6
 • Nero

  pre 491 dan i 13 sati

  MIslim da je ipak vece bacanje pare na one kucice sto stoje na trgu svake zime. Svaki put kad prodjem zvrlji prazno, a dj pusta probija usi sa svojom muzikom, prodavci lude od te buke, a ni prolaznici nisu imuni

  Oceni komentar:
  0
  1