Nema čega nema: Kinezi imaju sve što vam treba da se transformišete u vampira, vešticu, ali i zavodnicu

Nema čega nema: Kinezi imaju sve što vam treba da se transformišete u vampira, vešticu, ali i zavodnicu

Nije tajna da pojedine sugrađanke sve više novca ulažu u estetsku hirurgiju, pa je tako povećanje usana, grudi i zadnjice postala standardna usluga u privatnim ordinacijama. Mnoge žene podižu i kredite kako bi se ulepšale, jer smatraju da je lepota zapravo jedina i najbolja investicija. Međutim, nemaju baš sve dame mogućnost da odu na neku od pomenutih intervencija i zato je njihova najčešća alternativa odlazak "Kod Kineza", pošto tamo sebi mogu da priušte sve ono što je preskupo.

Najčešće kupuju kineske "magične" gaće za podizanje guze, a u potrazi za ovim gaćicama, ali i drugim stvarčicama koje pojedinim Novosađankama "život znače", otišli smo u kinesku robnu kuću kako bismo istražili šta se sve tamo može kupiti, a što će devojku transformisati.


A evo šta smo našli. U delu robne kuće gde se prodaje donji veš, u ponudi imaju kineske silikonske umetke za grudi koji staju 500 dinara, a čini se da je reč o nekakva dva silikona koji su univerzalne dimenzije, pa nam se sve čini da takvi umeci ne stoje baš svakoj ženi. Magične gaćice za  podizanje guze u crnoj i boji kože staju 600 dinara, ali kada se uzmu u ruke shvatite da se radi o komadu sintetike koji na zadnjoj strani ima nešto što deluje kao komad kartona. Čini se da su Kinezi otišli i korak dalje pa su za dame koje preferiraju tange osmislili takođe umetak koji će im podići guzu.


S nevericom razgledamo i odlučujemo da pitamo trgovca kako mu ide prodaja, na šta on odgovara "super" i pokazuje rukom da imaju i pušap grudnjake, a ima ih u svim bojama i veličinama. Raspon cena je od 300 dinara pa naviše.

 

I taman kada smo krenuli dalje, nismo mogli, a da ne uočimo, baš tik uz donji veš i erotski "ogranak" u kojem verovali ili ne, prodaju vibratore koji doduše više liče na kakav manji plastični tuš u roza boji, mada imaju i one silikonske. Osim toga potrudili su se da svoju ponudu upotpune i veštačkim vaginama koje kada se uzmu u ruku više podsećaju na ljigavce. Naravno tu su i razne spravice za "sado-mazo", u roza, crvenoj i crnoj boji, ali nama su te sprave više ličile na krpe na štapu za brisanje prašine. Međutim, od trgovaca saznajemo da se i za tu robu svakodnevno nađu kupci i da su zadovoljni prodajom. Razlog tome su sigurno niske cene, jer za vibrator ili vaginu treba da izdvojite od dve do 2.500 dinara.


I dok smo se šetali i obilazili rafove u ovoj robnoj kući, nismo mogli, a da ne primetimo i ostale stvari koje skoro pa ničemu i ne služe. S obzirom na to da se bliži Noć veštica Kinezi su se brže-bolje dosetili da tematski ukrase prostoriju shodno predstojećem prazniku. Stoga su na centralnom delu prodavnice postavili sto na kojem je izložena plastična tupa satara i ostali rekviziti idealni za maskenbal.


U ponudi imaju i lažne vampirske zube koji ruku na srce više liče na zube koje nikad nisu videle protezu, a tu su i lažni zečji zubi, lažna krv, kao i plastični miševi i bubašvabe. Za one maštovite potrudili su se da radnju opreme i gumenim ušima i veštičjim nosem i prstima u zelenoj boji i naravno metlama na kojima neka kurpulentnija veštica teško da bi mogla da poleti. Ova roba staje između 120 i 500 dinara.


U oči upadaju i plastični mačevi, ali i lažni brkovi raznih oblika.  Naravno u kineskim radnjama mogu po vrlo povoljnim cenama da se kupe i masažeri, trake za vežbanje, dve vrste pepeljara u obliku grudi, ali i delovi za automobile, pa tako plastične papučice za gas, kvačilo i kočnice staju svega 1.000 dinara, pa je naša preporuka da zbog bezbednosti u saobraćaju ipak potražite kvalitetnije.


Imaju i neke čudne naprave što liče na igračke, a koje se stavljaju na vrata, jer navodno ublažavaju udarac kada se vrata zalupe.
A da li su i koliko efikasne to nismo proveravali. Inače, valjalo bi podsetiti da su prve kineske radnje u Srbiji otvorene devedesetih godina prošlog veka, a interesantno je da su i tri decenije kasnije veoma popularne. U njima se prodaje uglavnom nekvalitetna i roba za jednokratnu upotrebu, a sem obuće i odeće u ponudi imaju i igračke, posteljinu, plastične posude, veštačko cveće, školski pribor, pozamanteriju, nakit, parfeme, kozmetiku i još mnogo toga, što očito ničemu i ne služi.  

Tekst: Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
6
14

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Veki

  pre 52 dana i 24 minuta

  Malo mi je zasmetala ova zadnja recenica da se u kineskim robnim kucama prodaje uglavnom nekvalitetna i roba za jednokratnu upotrebu, sto NIJE BAS TACNO. Ima mnogo lepe robe i mnogo jeftinije nego u nekim poznatim robnim kucama, koje robu koja je proizvedena u Kini, Vijetnamu itd. prodaju kao brendiranu robu i to jako skupo. A ovo sto ste Vi prikazali, ja nisam ni primetila, interesantno!

  Oceni komentar:
  2
  25
 • Muška svinja, zavodnica

  pre 51 dan i 23 sata

  Oduvek sam želeo da budem zavodnica. Da nalazim posao preko zavođenja, ili još bolje da ne radim ništa preko zavođenja. Da me sponzorišu.
  Ili na predlog one časne Srpkinje na drugoj temi, da varam muškarce i uzimam im novac jer su eto oni glupi što žele brak, a na meni je da to iskoristim, zavedem ih i opljačkam.
  Da, daleko stižemo sa današnjom Srbijom, poput te "časne Srpkinje", nema nikakve sumnje, zavodnice.

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Preprodaja je problem

  pre 50 dana i 23 sata

  Potvrdio bih da kinezi proizvode kvalitetno i jeftino, jer rade sve na milione komada.
  Odmah u startu tako projektuju. Ako mu se proizvod sastoji i od tuđih delova, i to dobijaju jeftino, jer i taj radi na milione komada.
  Od 2013-te kupujem od Kineza iz sveta, i nikada nisam zažalio. Možda znam da izaberem.
  Ovi kod nas su sada neviđeno digli cene, prateći samo naše srpsko razmišljanje.
  Kapu koju skidam Kinezima, prodaje se za 3-5 evra, a naš "proizvođač" istu prodaje za preko 2500 din.

  Oceni komentar:
  0
  8