Nema dovoljno dokaza da je Novosađanin pre tri godine ubio suprugu, sudiće mu se za nasilje u porodici

Nema dovoljno dokaza da je Novosađanin pre tri godine ubio suprugu, sudiće mu se za nasilje u porodici

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je podnelo optužni predlog protiv Novosađanina Z. G. (48) zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici

Kako "Dnevnik" saznaje u Osnovnom javnom tužilaštvu, još nije zakazan glavni pretres u ovom slučaju.

Ovaj optužni predlog protiv Z. G. koji se u početku sumnjičio za teško ubistvo supruge Marijane Grahovac (40), podnet je posle skoro tri godine od njene smrti. Nesrećna žena je, kako se sumnja, u noći između 22. i 23. februara 2018. godine, skočila s Mosta slobode u Dunav.

Prema saznanjima "Dnevnika", istraga o ovom slučaju, u Višem javnom tužilaštvu, završena je 27. januara prošle godine, nakon čega su spisi predmeta ustupljeni Osnovnom javnom tužilaštvu, jer tokom istrage nije nađeno dovoljno dokaza da se Z. G. optuži za krivično delo za koje je istraga vođena, ali da je nađeno dovoljno dokaza da se optuži za nasilje u porodici.

Kako ovaj novosadski medij podseća, u noći između 22. I 23. februara 2018. godine, oko sat i petnaest minuta iza ponoći, Z. G. je telefonom pozvao novosadsku policiju i rekao da je njegova supruga skočila s Mosta slobode u Dunav. Policija je, došavši na lice mesta, zatekla crni automobil, u kom su prethodno bili supružnici. Njih dvoje su se, kako se sumnja, vraćajući se s Mišeluka iz pravca Sremske Kamenice, prema gradu posvađali, a Marijana je, navodno zahtevala od supruga da zaustavi kola, posle čega je izašla, a zatim skočila s mosta u reku. Z. G. je, kako se tada nezvanično moglo čuti, navodno optuživao suprugu da mu nije verna.

On je negirao je da je suprugu gurnuo s mosta, tvrdeći da je sama skočila. U automobilu su, kako saznaje "Dnevnik", nađeni tragovi krvi, što je upućivalo da je u njima bilo fizičkog sukoba, a veštačenjem je utvrđeno da je Marijanina.

Z. G. je, nakon hapšenja, proveo dva meseca u pritvoru, a posle toga mu je pritvor ukinut rešenjem od 16. aprila i pušten je da se brani sa slobode, a istraga se dalje nastavlja u Tužilaštvu, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan