"NEMA MESTA PANICI": Kamere Rojtersa ušle u Klinički centar Vojvodine (VIDEO)

"NEMA MESTA PANICI": Kamere Rojtersa ušle u Klinički centar Vojvodine (VIDEO)

Britanska agencija Rojters emitovala je juče ekskluzivan prilog iz Kliničkog centra Vojvodine, gde su dobili dozvolu za ulazak i na tzv. šok odeljenje, na kojem su pacijenti s teškom slikom korona virusa, kao i u magacine sa medicinskim materijalom i zaštitnom opremom.

Prilog počinje od ulaska u KCV, te daje uvid provere svih koji ulaze, pa i zaposlenih, na temperaturu, a u jednom delu snimljeno je medicinsko osoblje koje se priprema za ulazak u sobu u kojoj leže teško oboleli inficirani pacijenti, te da koriste svu raspoloživu zaštitnu opremu.

Medicinsko osoblje oblači zaštitne skafandere, ima zaštitne maske i vizire.

Prikazan je i prostor u kojem medicinsko osoblje, preko monitora, potpuno digitalizovano prati pacijente.

Dr Edita Stokić, vršilac dužnosti direktora KCV rekla je za britansku agenciju da je ta ustanova ima potrebne prostorne kapacitete, svu potrebnu opremu, kao i sve neophodne lekove, sanitetski materijal i zaštitnu opremu.

Rojters je imao priliku da uđe i u skladišta KCV s kutijama medicinske opreme.

I internista kardiolog dr Nataša Gocić Perić rekla je da nema mesta panici, jer se u KCV poštuju sve procedure propisane od strane Svetske zdravstvene organizacije, kao i Ministarstva zdravlja Srbije i tvrdi da se lekari ne boje. 

Da podsetimo, zbog informacija objavljenih na portalu Nova.rs, u tekstu pod naslovom "KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre", policija je u sredu uveče privela novinarku iz Novog Sada Anu Lalić, koja je juče ujutro puštena na slobodu

Oceni vest:
3
12

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ja

  pre 241 dan i 3 sata

  Sve bi to bilo fino kad bi bila istina

  Oceni komentar:
  0
  1