Nema ništa bolje za vaše dete od dobre knjige

Nema ništa bolje za vaše dete od dobre knjige

Svi smo do sada sigurno više puta čuli da je knjiga čovekov najbolji prijatelj. O tome je zaista izlišno govoriti i nabrajati sve prednosti dobre knjige. Ovde ćemo se više fokusirati sa najboljim načinom da upoznate vaše mališane sa svetom knjiga, i koje i kakve knjige treba da izaberete kako biste postigli što bolji efekat.

Mnogi psiholozi su saglasni u mišljenju da knjige treba uvesti u život dece još od njihovog najranijeg doba. Što pre ih upoznamo za svetom knjiga to bolje. Zato su knjige za bebe sve popularnije iz godine u godinu kako domaćem tako i na svetskom tržištu. I dok je nekada izbor bio veoma sužen i čak nije bilo ni lako doći do pravih knjiga za najmlađe, danas je situacija potpuno suprotna i zaista je izbor više nego bogat.

A čim je izbor veliki on tada i nije toliko lak. I zato ćemo vam pomoći da pronađete pravu knjigu za vaše mališane, odnosno na šta treba obratiti pažnju prilikom traženja, poručivanja i kupovine knjige za bebe.

Kako do kvalitetne knjige za bebe?

Možda deluje čudno i prerano, ali pojedini roditelji kreću da sa svojom decom čitaju i pre nego što napune šest meseci! Da, to čitanje u početku deluje sporo i dugo uz gotovo beskonačno ponavljanje par istih pojmova, ali verujte da vredi svaki minut utrošen na ovu aktivnost. Na ovaj način kod vaših najmlađih stvarate i podstičete ljubav prema knjigama, razvoj govora i proširenje vokabulara, mogućnost pamćenja, kao i pravilnu motoriku.


Iako ovo možda u početku zvuči prilično neverovatno i nerealno da knjige za bebe mogu imati toliki uticaj na vaše najmlađe, imajte na umu da upravo ovim postupcima sejete seme kreativnosti i dobrih navika koje će se višestruko pokazati i isplatiti kroz nekoliko godina. Na vama je samo da se naoružate željom, motivacijom i strpljenjem!

Kada kupujete knjige za bebe treba obratiti pažnju i na sledeće karakteristike tih knjiga. Pre svega, preporuka je da birate knjige čije su stranice štampane u tvrdom povezu, odnosno da stranice knjiga budu od kartona ili plastificirane. Kako dete od najmlađeg uzrasta razvija motoriku i koordinaciju pokreta, ono će često bacati, drmati i povlačiti knjigu tako da je veoma bitno da se ona usled toga ne raspadne. A kako će dete sa svojim nežnim rukicama često da barata knjigom, veoma je važno i da su ivice stranica zaobljene kako ne bi došlo do povreda ili posekotina.

Takođe se preporučuje da materijal od kojih su knjige izrađene bude ekološki i potpuno bezbedan za dete, a sadržaj jasan, jednostavan i edukativan sa lepim i zanimljivim ilustracijama.


Bojanke – savršena razonoda za vas i vašeg mališana
 

Nakon što vaš mališan ovlada osnovnim motoričkim veštinama, sjajna ideja za njegovu razonodu je da mu nabavite neke zanimljive i edukativne bojanke. Slikovnice i bojanke za decu predstavljaju nepresušan izvor zabave, koji uz razonodu doprinosi razvoju mašte i kreativnosti kod najmlađih.

I ne samo za njih, već i za vas, pogotovo ako se ima na umu da u današnje vreme postoje bojanke za odrasle koje pomažu u smanjenju nivoa stresa i poboljšavaju koncentraciju, a i pozitivno utiču na nivo krvnog pritiska!

Knjige za decu, bebe kao i bojanke možete poručiti preko online shopa Knjige na dlanu. Veliki izbor knjiga svih kategorija.

Probajte da provodite kvalitetno vreme zajedno sa vašim najmlađima i najmilijima!


Promotivni tekst

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Velika opasnost

    pre 1162 dana i 1 sat

    Knjige su opasna stvar! Droga. Manipulativna opasnost. Medij kao i svaki drugi.
    Naročito za decu i mlade umove.
    Uvek iznose nerealan život i navode omladinu da razmišlja o nekom drugom svetu.
    Nekom koji nije sadašnji.
    Nikada nisu nekog nešto naučile, a da je to primenjivo za svakidašnji život.
    Velika opasnost, naročito za malu decu.
    Navikakvaju ih da je život bajka, ovako ili onako.
    A kasnije, idu teže droge. Odnosno, teže knjige, jednako manipulativne.
    Eto, na primer, istorija.

    Oceni komentar:
    0
    0