Nema novca za održavanje 38. Međunarodne biciklističke trke "Kroz Vojvodinu"

Nema novca za održavanje 38. Međunarodne biciklističke trke "Kroz Vojvodinu"

Zbog nedovoljno finansijskih sredstava, ali i zbog prethodnih dugova prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je zaduženo za obezbeđenje, 38. Međunarodna biciklistička trka "Kroz Vojvodinu" ove godine se neće održati, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Biciklističkog saveza Vojvodine.

Prema rečima predsednika saveza Nebojše Subića, planira se promotivna trka na jesen ove, ili na proleće sledeće godine koja bi bila u funkciji najave Međunarodne trke za 2017.

- Ne možemo da ispunimo novčane obaveze prema sportistima, jer svake godine dobijamo sve manje para od pokrajine. Ove godine smo za vreme mandata Prethodnog pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Marinike Čobanu potpisali ugovor na 400.000 dinara, ali to pokriva samo mali deo troškova. Sa novim sekretarom Vladimirom Batezom  smo se dogovorili, pošto trenutno nema sredstava, da počnemo sa pripremama za 2017. godinu – rekao je Subić.

 Na nivou države nije rešen ni problem policijske pratnje trke.

- Od 2012. MUP-u dugujemo dva miliona dinara za dve trke, i trenutno je Biciklistički savez Vojvodine utužen od njih za 1.400.000 dinara. Nismo ove godine želeli podneti zahtev policiji, jer ako se trka ne bi održala, oni bi nam svakako dostavili fakturu koja bi blokirala račun saveza. A mi nikad unapred ne znamo koju cenu će policija odrediti. Zbog svega navedenog  trenutno nema uslova za održavanje ove sportske manifestacije – objasnio je Nebojša Subić (na slici dole u sredini).

U savezu podsećaju da je u prethodne četiri godine ovaj sportski događaj uvek bio uspešan, da su kroz njega prošla mnoga poznata imena biciklističkog sporta, između ostalih i Peter Sagan iz Slovačke, koji je još uvek važeći svetski šampion. Srpski biciklisti su učestvovali na Olimpijskim igrama pre četiri godine zahvaljujući međunarodnim bodovima koje su osvajli na trci “Kroz Vojvodinu”.

- Planiramo promotivnu trku koja će se najverovatnije zvati “Biciklističke nade za trku Vojvodine”. U etapnim mestima ćemo organizovati biciklističke trke za učenike lokalnih škola kako bismo promovisali ovaj sport i Međunarodnu trku. Taj događaj planiramo za septembar-oktobar ove godine, ili za mart-april sledeće – kazao je Subić.

Koliki kredibilitet ima ova sportska manifestacija govori činjenica, da iako nisu dobile pozive, savezu su se ove godine javile ekipe iz sedam država.

Generalni sekretar Biciklističkog saveza Vojvodine i direktor organizacije, Jadranka Bjelica, smatra da ova trka zaslužuje veće poštovanje.

- Neophodno je pet miliona dinara za njeno održavanje. Tehnički deo organizacije smo odradili, ali problem je isplata fonda nagrada. Takođe smatram da bi policija trebalo besplatno da nudi svoje usluge, jer mi kao savez uplaćujemo sredstva u budžet države. Želim sve da podsetim da samo tri ili četiri  sportska događaja u pokrajini imaju ovakvu tradiciju. Nažalost, dotakli smo dno – smatra Bjelica.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ servisne informacije novi sad Miloš Vučević raspored sahrana novi sad bez struje dunav porodilište jkp novosadska toplana bez vode raspored sahrana i ispraćaja matična knjiga rođenih gradonačelnik Miloš Vučević havarija na vodovodu novosadsko porodilište elektrovojvodina telep sahrane radosne vesti horoskop almaško groblje isključenja struje servisne informacije novorođenčad novosađani bebe jkp lisje EPS betanija horoskopski znaci gradsko groblje