Nenad Čanak se povlači sa čela LSV-a

Nenad Čanak se povlači sa čela LSV-a

Predsednik i osnivač Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak potvrdio je za "Danas" da se nakon 32 godine povlači sa mesta prvog čoveka stranke, kako bi joj omogućio da razvije sve svoje kapacitete koji su bili onemogućeni ličnom netrpeljivošću koja poslednjih decenija prema njemu postoji.

Čanak za "Danas" kaže da će kongres LSV na kome će se birati novi predsednik stranke biti zakazan za polovinu novembra, te da se on neće kandidovati, ali da stranka ima bar petoro ljudi koji bi tu funkciju mogli dobro da obavljaju.

On je predsednik stranke od njenog osnivanja 1990. godine. 

Nekada je moralo da se desi. Ne postoji nijedan poseban razlog. Osim ako ne uzmemo kao suštinu da se odnosi planetarno menjaju i samim ti se i LSV mora menjati u smislu ne odustajanja svog vrednosnog sistema i programa, nego odustajanja od svega onoga što je opterećuje. Lično mislim da posle 32 godine bivanja na čelu stranke, tokom kojih sam bio napada od skoro svake vlasti i opozicije, došao u situaciju da sam LSV-u i samoj ideji za koju se zalažemo od osnivanja postao opterećenje –navodi predsednik Lige i dodaje da bi njegovo ostajanje na čelu stranke bilo neodgovorno i kontraproduktivno, jer na trenutnoj funkciji nije koristan.

On je dodao da mu ne pada na pamet da se povlači iz politike, a da će mu nova pozicija omogućiti da bude "znatno neuvijeniji" u medijskim nastupima, s obzirom da se njegove reči neće pripisivati stavu stranke, već će govoriti u lično ime.

Nakon izbornog neuspeha na trećeaprilskim izborima predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio je svoje povlačenje sa mesta predsednika stranke, a nedavno se iz stranačkog života povukao bivši premijer Zoran Živković, osnivač i u dva mandata predsednik Nove stranke, koji je na povlačenje pozvao i sve druge političke veterane.

Upitan da li je ovo nužna smena generacija na političkoj sceni Čanak odgovara da su svi oni generacija devedesetih, koja je u politici od uvođenja višestranačja, te da je došlo vreme za nužne promene.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Драган

  pre 259 dana i 20 sati

  па зар "то" тј, тај ЛСВ, више постоји?

  Oceni komentar:
  5
  6
 • Ode Nenad pred pobedu

  pre 259 dana i 18 sati

  Možda nije trebao. Eto, onaj pop sa Hilandara koji je i dan svoje smrti prorekao, lepo je rekao da će se tokom 2 godina rata na jugu Srbije za Kosovo, i Vojvodina odvojiti.
  Znači,ipak samostalni.Ipak će naše pare biti na kraju stvarno naše.
  Lično, nikad neću oprostiti "braći" iz Beograda kreiranje lažne afere u Razvojnoj banci Vojvodine, samo da bi je uništili. Jer je trebala da realizuje poljo kredite iz Brisela ka Vojvodini, od EU, a mimo Beograda. (Tesla banka u Zagrebu).Ugovor bio pečatiran.

  Oceni komentar:
  3
  12
 • IZNOGUD

  pre 259 dana i 13 sati

  Haha...duži staž nego njegov Milo...Krajnje je vreme da ode jer je odavno počeo da lupeta i baljezga a i nafatirao se debelo...

  Oceni komentar:
  4
  2