Neophodan razvoj medijske i informacijske pismenosti

Neophodan razvoj medijske i informacijske pismenosti

Medijska pismenost u Srbiji trenutno je tek na nivou zainteresovanosti i to je pravi momenat da kao društvo počnemo ozbiljnije na tome da radimo, poručeno je na međunarodnoj konferenciji koja je danas održana u Skupštini Vojvodine.

Radi promocije projekta "Razvoj medijske i informacijske pismenosti u Srbiji i regionu", skup je, uz podršku evropskih institucija, organizovao Medijski edukativni centar iz Beograda.

Kako prenosi RTV, jedan od načina da se Srbija približi Evropskoj uniji, jeste i širenje medijske i informacijske pismenosti u društvu, naročito kroz edukaciju dece i to od najranijeg uzrasta, smatra jedan od organizatora skupa Milomir Rajčević.

– Vama više nisu potrebni kompjuteri u školi, zato što svako od te dece ima u svom džepu kompjuter koji je deset put moćniji od svakog kompjutera koji mi imamo u školama i oni to umeju da koriste, ali potrebna su znanje i veština da koriste prave stvari, a to može samo uz pomoć medijske i informacijke pismenosti - ocenio je Rajčević.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JGSP "Novi Sad" JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad betanija klisa bez vode novosadski sajam Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje bebe Isključenje struje jkp novosadska toplana bez struje isključenje vode novorođenčad novosadska policija servisne informacije novosađani promenada elektrovojvodina matičar novi sad raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad detelinara