"Nesaglasnost: predstavljanje nove pesničke scene" u utorak u Izbi

"Nesaglasnost: predstavljanje nove pesničke scene" u utorak u Izbi

Književno veče pod nazivom "Nesaglasnost: predstavljanje nove pesničke scene" održaće se u utorak, 28. marta u Izbi, Železnička 4.

"Nesaglasnost" je ciklus književnih večeri na kojima se novosadskoj publici u slobodnoj formi, kroz dijalog i čitanje, predstavljaju književnici i književnice novije generacije.

Novosadskoj publici će se tada predstaviti:

Mirjana Frau Kolarski, rođena u Novom Sadu 1987. godine. Diplomirala je na odseku za Srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Piše poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje. Laureat je prve nagrade na Festivalu mladih pesnika u Zaječaru 2016. godine, gde će joj u maju 2017. godine biti objavljena pesnička zbirka ''Puj, pike''. Dobitnik je nekoliko nagrada na festivalima za kratku priču. Objavljuje u književnoj periodici i na veb portalima. Jedan je od osnivača i urednika ''Međutima'' - onlajn časopisa za književnost, umetnost i kulturu.

Borislav Stanić (1983). Objavio knjigu pesama Rupe (Matica srpska, 2012). Radovi su mu zastupljeni u štampanoj i elektronskoj periodici ex-Yu prostora. Najnovije uratke iz text-kuhinje možete pratiti na blogu (de)montaža atrakcija. Svaštari i živi u Subotici.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novosadska policija jkp lisje elektrovojvodina novosadsko porodilište servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija noć istraživača astrologija opens 2019 isključenja struje izmena režima saobraćaja raspored sahrana i ispraćaja bez struje Evropska noć istraživača 2019 Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad horoskopski znaci bez vode Novo naselje novorođenčad bebe sahrane jkp horoskop opens distrikt betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode